Ingredients per 2 persones:
250 grams de anelles de pota
150 grams de farina (Yolanda)
100 ml. de cervesa ben freda
Oli per fregir (suau)
Sal
1 llimona
Elaboració:
Tallem les anelles per la meitat tal que siguin més fines i lo més semblant a les rodelles de un calamar. Les salem i reservem.
Posem en una bossa de plàstic un bon grapat de farina, i hi afegim les rodelles de pota que teníem reservades, ho remenem bé amb la farina fins que vèiem que estan ben impregnades de farina.
Preparem la massa per arrebossar, barrejant la farina juntament amb la cervesa, la sal. Ha de quedar una pasta semi-líquida, es pot ajustar les quantitats amb més farina o bé més cervesa. Agafem la pota que tenim a la bossa i la dipositem sobre un colador per tal de eliminar-li l’excés de farina que pugui tenir. A continuació, suquem les rodelles en la massa que hem preparat.
Les fregirem amb l’oli ben calent i un cop fregides, les escorrerem sobre paper absorbent i les servim abans no es refredin.
I el toc final el podem farem al servir-los, tallant grills de llimona per acompanyar la pota, com si fossin calamars a la romana.

- Pota a la romana amb suc de llimona -
- Manel Baxerias
ARA A PORTADA
Publicat el 19 de maig de 2019 a les 20:43
Actualitzat el 19 de maig de 2019 a les 20:45
Et pot interessar
-
Societat Barnusell: «Ampliar el parc d’habitatge de lloguer assequible a Granollers és una prioritat»
-
Societat L’abril de 2025 tanca amb una intensa davallada de l’atur al Vallès Oriental
-
Societat Granollers rep el reconeixement com a Ciutat de la Ciència i la Innovació
-
Societat L'Hospital de Granollers s'ampliarà amb deu quiròfans nous
-
Societat Bigues i Riells del Fai es prepara per a la campanya de prevenció d'incendis
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar