Avui, immersos en les vacances de Setmana Santa preparem unes postres típiques d’aquestes dates, un dolç tradicional d'origen antic i molt popular a tota la zona del mediterrani occidental que es pot menjar com a berenar o postres, molt possiblement el plat va néixer amb la idea d'aprofitar el pa dur. En alguns d’aquest llocs es consumeixen exclusivament en època se setmana santa i en d’altres es consumeixen durant tot l’any, avui fem rostes de Santa Teresa amb anís.
Ingredients:
½ litre de llet
1 barra de pa no molt ampla i del dia abans
100 grams de sucre
3 ous
Oli per fregir (a casa ho fem amb gira-sol perquè no deixa gens de gust)
2 copes d’anís dolç
Elaboració:
Talleu el pa en llesques d’1 cm, més o menys.
Poseu-les a estovar en llet freda durant uns 12 o 15 minuts.
Tot seguit passeu-les per ou batut i fregiu-les en oli força calent, donant-los-hi la volta d’un costat i de l’altre.
A continuació les escorreu i les poseu sobre paper de cuina, per tal d’eliminar l’excés d’oli i les regueu, una a una amb unes gotes d’anís i per últim les empolsineu amb sucre.

- Rostes de Santa Teresa amb anís -
- Manel Baxerias
ARA A PORTADA
Publicat el 02 d’abril de 2021 a les 19:33
Actualitzat el 02 d’abril de 2021 a les 19:36
Et pot interessar
-
Societat El Vallès Oriental, la segona comarca en rebre més migració d'altres zones de Catalunya
-
Societat Renfe ofereix unes 2.900 places de bus durant el tall ferroviari entre Montcada i Reixac i Granollers
-
Societat L’escola Anselm Clavé de Mollet, obligada a tancar
-
Societat Aquests són els noms més habituals al Vallès Oriental
-
Societat Una delegació del Vallès Oriental participa dels actes de l’alliberament de Mauthausen
-
Societat Barnusell: «Ampliar el parc d’habitatge de lloguer assequible a Granollers és una prioritat»