S’acosta Dijous Gras, preparem-li una recepta
Ingredients per a 2 persones:
4 ous
100 grams de mongetes de Santa Pau
1 calçot gran
80 grams de botifarra blanca (tallada a rodelles i sense pell)
Sal
Oli d’oliva
Elaboració:
En un altra paella posem el calçot tallat en trossets i el deixem coure a foc baix fins que comenci a transparentar, moment en que afegirem les rodelles de botifarra. Ho enrossim per les dues cares, incorporem les mongetes cuites i ho deixem coure tot junt un parell de minuts més.
Mentrestant batem els ous en un bol, i una vegada ja batuts hi posem una mica de sal i els remenem amb les mongetes, calçot i botifarra, deixant-ho reposar uns 5 minuts.
Posem a escalfar la paella amb una mica d’oli per fer la truita, tan punt estigui la paella calenta, hi posem la barreja, anem remenant el contingut per tal que no s’enganxi. Quan sembli que la part de baix ja esta cuita toca girar-la. Posem un plat gran sobre la paella i la tombem de tal manera que la truita ens quedi sobre el plat. Tornem a posar la truita a la paella i acabem de coure-la movent la paella de tant en tant.
Recepta inspirada en la truita a la catalana del Llibre El Gran Llibre de la cuina Catalana, de Josep Lladonosa i Giró

- Truita a la catalana -
- Manel Baxerias
ARA A PORTADA
Publicat el 18 de febrer de 2022 a les 18:00
Et pot interessar
-
Societat Un nadó d'un mes, ferit greu amb cremades al cap per l'impacte d'un petard a Palau-Solità i Plegamans
-
Societat El Vallès Oriental, la segona comarca en rebre més migració d'altres zones de Catalunya
-
Societat Renfe ofereix unes 2.900 places de bus durant el tall ferroviari entre Montcada i Reixac i Granollers
-
Societat La millor coca de Sant Joan 2025 de llardons es fa a Granollers
-
Societat L’escola Anselm Clavé de Mollet, obligada a tancar
-
Societat Aquests són els noms més habituals al Vallès Oriental