Seixanta restaurants del Maresme i el Vallès Oriental, a les jornades de la DO Alella

Publicat el 13 de novembre de 2009 a les 17:44
Uns 60 restaurants de 10 municipis de les comarques del Maresme i el Vallès Oriental participaran entre el 13 i el 29 de novembre en la cinquena edició de les Jornades Gastronòmiques del Raïm i del Vi de la DO Alella. Aquest divendres s'han presentat oficialment al Mas Sant Lleí de Vilanova del Vallès (Vallès Oriental). Les jornades comptaran amb la participació de vuit poblacions del Maresme -Alella, Cabrils, El Masnou, Montgat, Premià de Mar, Teià, Tiana i Vilassar de Dalt- i dues del Vallès Oriental: Vilanova i Montornès del Vallès.

Les jornades gastronòmiques comptaran enguany amb la participació de 60 restaurants diferents de 10 poblacions del Maresme i el Vallès Oriental. Precisament els representants de la DO han elogiat la col·laboració entre les diverses localitats per aconseguir objectius comuns.

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilanova del Vallès, Sergi Trilla, ha destacat que les jornades 'van creixent cada any' i que un exemple d'aquesta circumstància és el fet que ja s'arribi als 60 restaurants. Trilla, a més, ha recordat que els menús que s'oferiran estaran fets amb productes autòctons i acompanyats pels vins de la denominació d'origen.

El gerent del Consorci de Turisme del Vallès Oriental, Carlos Fernández, ha reconegut que la voluntat dels municipis que conformen la DO els ha 'engrescat' a participar per primer cop a les jornades.

Fernández ha destacat que el Vallès Oriental i el Maresme compten amb dos punts gastronòmics en comú: la mongeta del ganxet i la DO Alella. A més, ha ressaltat que les jornades serviran per 'reforçar els lligams en l'àmbit del turisme' dels dos territoris. En aquest sentit, ha puntualitzat que la Serralada Litoral els 'uneix'.

Finalment, l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, ha destacat que les jornades 'són l'embrió del que s'ha de fer: coordinar-se i treballar de forma conjunta per promocionar el territori'.