Tot i el tancament, fa una bona valoració d’aquesta època. “Al meu pare sempre li deien: on va aquest caminet? I ell responia que no va enlloc, que és la gent la que va i la que ve. M’ho puc aplicar. Ha entrat molta gent a la botiga. Entraven com a clients i sortien com amics. Durant aquests anys no hem cultivat flors, sinó amics. Ha estat entranyable. Hi tingut dedicació plena i ni portava rellotge!”, explica.
La Roser explica que les flors són un producte “que serveix per molts moments” i defensa que “no són un luxe”. Explica que els seus rebesavis van arribar d’Itàlia i eren coneguts com els de Can Remento, i com el seu pare venia flors a la Rambla i ja feia rams de núvia i corones. D’aquesta llarga història en conserva elements com una factura de fa 80 anys o diverses fotografies.

La Roser Soldevila, treballant a la floristeria. Foto: Jaume Ventura
Les Flors ha estat molt lligada a la vida de Granollers. La Roser va ser la pregonera de les últimes festes de l’Ascensió i durant la Festa Major s’encarreguen de donar les flors a les gegantes pel Va de Rams. Per això, no volen tancar sense donar les gràcies a la ciutat: “Jo sóc granollerina, m’estimo la ciutat. Amb el meu marit fa 61 anys que anem junts. A Granollers vem començar a l’època del Festival de Música, on ja donàvem flors com feia el meu pare. Mai hem pagat per publicitat, hem preferit donar el nostre producte. M’he sentit molt estimada per Granollers”, destaca.
Tot això, la Roser també es mostra molt pessimista amb el futur del petit comerç. Creu que la gent hauria de consumir-hi més pel plus de qualitat que diu que s’hi ofereix respecte grans superfícies, i lamenta que els propietaris prefereixin guanyar diners abans que ajudar a mantenir el model.