Timbal de secret ibèric amb xips de patata

Cada dissabte, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 24 d’agost de 2012 a les 20:00


Ingredients per a dues persones:
250 grams de secret ibèric
2 patates mitjanes
1 ceba gran
1 cullerada de mel
Sal
Oli per fregir les patates i la ceba

Elaboració:
Per començar, s'ha de tallar la ceba en rodelles i posar-la en una paella amb una mica d'oli i a foc molt baix. Quan la ceba comenci a daurar-se, afegiu a la paella la cullerada de mel i remeneu fins que tot agafi un color ben daurat i la ceba estigui caramel·litzada. Després, reserveu.

Peleu i talleu les patates en rodelles fines, quasi com si volguéssiu fer xips de xurreria però una mica més gruixudes, i fregiu-les per tandes per evitar que s'enganxin. Un cop cuites, poseu-les en paper de cuina per eliminar l'excés d’oli, saleu-les i reserveu.

Talleu el secret en llenques fines, com si estiguéssiu tallant pernil una mica gruixut, i passeu-lo per la planxa amb una mica d'oli, sense coure'l excessivament. Un cop cuit salpebreu-lo al gust i ja podeu muntar el plat.

Poseu el cèrcol sobre el plat i aneu fent pisos: un de patata, un de ceba i un de secret, fins que ompliu el cèrcol. Finalment, decoreu el plat amb unes fulles de romer; podeu acompanyar-ho amb dos olis marinats, un d'avellana (aquí teniu la seva elaboració) i un de bitxo (que es prepara així). Bon profit!

Aquesta i més receptes, a la Cuina Irreductible