Tiramisú de maduixes

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 28 de maig de 2017 a les 17:23
Actualitzat el 28 de maig de 2017 a les 17:27
El tiramisú és un dolç relativament modern originari de la regió del Veneto, diuen que als anys cinquanta del segle passat. Sembla que inicialment es menjava com a piscolabis reconstituent als prostíbuls. Posteriorment, Alfredo Beltrame, fundador de la cadena de restaurants Toulà, amb seu en la ciutat de Treviso, el va incloure a la carta dels seus restaurants, cosa que va fer que sortís al públic general i que es fes conèixer pel gruix de la població. Originalment fet amb cafè i xocolata avui en dia es fa amb maduixes com el que us portem i amb molts mes ingredients.
 
Ingredients
 
Pel pa de pessic:

3 ous grossos
90 grams de farina
90 grams de sucre
Un polsim de sal
1 cullerada de postra de pasta de vainilla
 
Per la crema:

250 grams de formatge mascarpone
250 ml. de nata per muntar (35,1% MG)
70 grams de sucre glaç
250 grams de maduixes
100 ml. licor d’Amaretto
 
Motlle de 20 centímetres diàmetre
 
Preparació:

Pel pa de pessic:

Separarem els rovells de les clares. Per una banda batrem els rovells amb la meitat del sucre i la pasta de vainilla, fins que doblin el volum i muntarem per una altra banda les clares amb la resta del sucre a punt de neu, afegint-les suaument als rovells un cop muntades.

Anirem afegint la farina tamisada i la sal tot barrejant de forma suau per tal que les clares no perdin aire, ho abocarem dins un motlle de forn pintat amb mantega i enfarinat.

Ho posarem al forn uns 25 minuts a 180º, forn que haurem pre-escalfat abans de coure el pa de pessic. Per comprovar la cocció farem la prova de l'escuradents.

Un cop cuit traurem el pastís del forn deixant caure el motlle sobre el marbre amb un cop sec, es fa així per forçar que surti l’aire de dins i no s’abaixi el pa de pessic. Desemmotllarem girant-lo cap per avall deixant-lo refredar del tot damunt una reixeta.
 
Per la crema:
 
Barrejarem bé el formatge amb el sucre. Muntarem la nata i l’afegirem al formatge.
Un cop fred el pa de pessic, el tallarem en dos pisos i el mullarem lleugerament amb una mica de licor per les dues cares.

Cobrirem el pa de pessic inferior amb una part de la crema i hi posarem les maduixes tallades a làmines, repetim per cada pis, fins la coberta del pa de pessic i ho cobrirem completament amb la resta de crema.
 
Deixarem refredar a la nevera fins a l'hora de servir. Per acabar decorarem la part superior amb unes maduixes tallades a lamines.