Una vintena de dones pageses del Vallès fan un curs sobre artesania alimentària

Publicat el 18 de juliol de 2005 a les 08:07
El curs ha estat organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i el Consorci de l'Espai Rural de Gallecs, a través d'un conveni amb la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu de formar, capacitar i promocionar la dona en el món agrari i rural.

Han estat 40 hores del curs, que s'ha desenvolupat a la Torre Marimon de Caldes de Montbui, dedicades a capacitar tècnicament vint dones de Gallecs i el Vallès Oriental en la producció, transformació i comercialització de productes d'artesania agroalimentària. L'objectiu era millorar les competències professionals, les condicions econòmiques i de treball, i també donar un valor a la feina que porten a terme, així com promoure l'artesania alimentària de qualitat, posant èmfasi en el treball en xarxa.

Alimentació i salut, els aliments i les seves característiques, elaboració i conservació de productes vegetals, elaboració de productes làctics, conservació de productes càrnics, fabricació de pa i pasta, producció alimentària diferenciada, curs de manipuladors d'aliments, disseny d'instal•lacions, i neteja i desinfecció en la indústria alimentària, són alguns dels temes que han treballat les vint dones que han participat en el curs "Introducció a l'artesania alimentària".

Aquest projecte vol donar resposta a la demanda de les dones que viuen a l'Espai Rural de Gallecs, i en general al Vallès Oriental, per crear una xarxa de producció, d'elaboració i de distribució dels productes agroalimentaris. El programa formatiu està dividit en dos blocs, del qual ara ha finalitzat el primer. El segon bloc formatiu es farà d'octubre a desembre i es centrarà en temes relacionats amb la comercialització i distribució dels productes i la creació d'empreses, per a aquelles dones que vulguin muntar una autoempresa.