Verdura Masclans de Caldes és distingida pel seu esperit emprenedor i innovador

L'empresa vallesana és finalista del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària

Publicat el 13 de desembre de 2012 a les 18:45
D'esquerra a dreta: Àngels Garcia, regidora de CIU a Caldes de Montbui, el conseller Pelegrí i Basili Masclans amb la seva família. Foto: NacióGranollers

El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat ha distingit a l'empresa Verdura Masclans de Caldes de Montbui per la implantació d'innovacions. La companyia familiar calderina ha estat finalista del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) del 2012, en la nova modalitat Premi al Jove Emprenedor Innovador. La Generalitat distingeix així al jove Basili Masclans pel seu esperit emprenedor i innovador, orientat a formar-se amb l'objectiu de fer realitat el projecte d'incorporar a l'empresa familiar agrària una planta de quarta gamma per al processat de verdures ecològiques, des de la seva producció al camp, passant per la seva preparació, tallat, rentat, assecat i envasat del productes en cru fins al consumidor.

En la modalitat en la qual participava Masclans, el guardó se l’ha endut Pere Muxí, de Cal Rosal (Berguedà), per l'esperit emprenedor i innovador orientat a formar-se en tubericultura, amb l'objectiu final de fer realitat, partint de zero, la creació d’una empresa de producció de tòfona negra. Els altres premi PITA, entregats aquest dimecres al vespre al Palau de la Generalitat en les modalitats empresa agrària i agroindústria, han anat a parar a una empresa agropecuària de la Selva i un celler del Baix Penedès, respectivament.

Aposta per la innovació
En el decurs de l'acte, el conseller Pelegrí ha destacat, una vegada més, que el departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Innovació i Medi Natural, que ha instituït el premi, aposta de manera decidida per la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+I), per tal de garantir i millorar la competitivitat del sector agroalimentari de Catalunya. El conseller ha felicitat els premiats pel seu gran esforç en R+D+I i per idear nous processos "que els ajuden a obtenir uns resultats beneficiosos per a l'economia, la competitivitat, la qualitat, la seguretat i la sostenibilitat de les produccions. Sou un exemple i un referent tant per al sector com per al model productiu català".

Amb aquest premi anual, el DAAM vol distingir i premiar les empreses agràries o les seves entitats associatives i les agroindústries que hagin introduït en el seu procés productiu elements tecnològics innovadors i hagin obtingut, com a conseqüència d’aquesta introducció, resultats beneficiosos pel que fa a l'economia, l'ergonomia, la qualitat, la seguretat o la sostenibilitat de les produccions.