El Museu de Terrassa presenta la Guia d’Activitats

S'ofereixen 51 activitats adreçades al públic escolar i a la resta de la ciutadania

Publicat el 28 d’agost de 2014 a les 16:09
El Museu de Terrassa ha presentat la Guia d’Activitats Didàctiques per al curs 2014- 2015. Aquest programa s’adreça, principalment, al públic escolar, però també a totes aquelles persones interessades en conèixer el patrimoni de la ciutat.

Enguany s’hi ofereixen un total de 51 activitats dividides en visites, itineraris, tallers, activitats teatralitzades i activitats en llengua estrangera. Les propostes per a l’alumnat d’Educació Infantil es presenten sota el títol “La mainada al Museu”. Per identificar-les més fàcilment, s’utilitza una il·lustració de la Torre del Palau.

Aquesta imatge ha estat creada per Karen Vico, alumna de segon curs de Gràfica Publicitària de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa. Com a novetat del programa d’enguany, cal destacar la visita a l’Exposició temporal de llarga durada “Una història de rajoles.

La col·lecció del Museu de Terrassa”. Aquesta visita s’adreça a grups de Cicle Mitjà i Superior d’Educació Primària, Educació Especial, i al públic en general. En aquesta mostra, el Museu de Terrassa presenta una selecció de rajoles del seu fons, dels segles XV al XX, que no s’han exhibit mai. Les peces representen diferents àmbits: privat, religiós i urbà. L’alumnat coneixerà les tècniques i les tipologies de les rajoles mitjançant explicacions i jocs.

Aquesta activitat s’ofereix fins al dia 1 de març de 2015, moment de clausura de l’exposició. D’altra banda, i gràcies al patrocini de l’Associació de Veïns del Centre de Terrassa, el Museu de Terrassa ha renovat l’activitat “Una Casa molt Alegre”, adreçada a infants d’Educació Infantil. 

Durant el passat curs escolar, el Servei Educatiu del Museu de Terrassa va comptabilitzar un total de 442 sessions que van aplegar 11.332 participants. En aquest cas, entenem com a sessions les activitats (visites, itineraris i tallers) que es porten a terme emprant el servei de monitoratge concertat pel Museu.

Aquestes dades es distribueixen de la següent manera: 258 visites realitzades i 6.855 participants, 107 itineraris realitzats i 2.756 participants,  77 tallers realitzats i 1.721 participants.