Christian Avilés va viure la jornada electoral com a president de mesa. Des de la seva posició privilegiada, va poder veure com funcionava la maquinària electoral. El resultat el va horroritzar. En un missatge al Facebook, just després de tancar les urnes, es va queixar de les vulnerabilitats del sistema. "Si hagués volgut, hauria pogut canviar els resultats "assegura Avilés, ja que els vots, un cop comptats, són llençats i l'únic que arriba als jutjats és l'acta amb els resultats. Aquesta falta de vots físics vol dir, segons ell, que no hi ha cap filtre si en un poble petit "s'ajunten el tres de la taula i omplen" el que els hi interessa.
Una altra queixa d'Avilés és que el recompte es fa manualment, ho compara amb les eleccions del delegat de classe, només que "amb mil creuetes", mètode que considera poc seriós i altament manipulable. Especialment en el cas del Senat espanyol a on la gent pot marcar una, dues o tres candidats i, per tant, "el nombre de vots no concorda amb el de votants".
Avilés també veu poc fiable el vot per correu, perquè ningú el vigila i és fàcil canviar els sobres. El president de mesa, desencantat, finalitza amb un "Suposo que ara entendreu perquè guanya un partit corrupte i perquè no volen que el vot sigui electrònic". Mètode, que assegura, seria més fiable.
La carta viral d'un president de mesa que demostra com es poden manipular els resultats
Christian Avilés es queixa que és molt fàcil corrompre un sistema que descriu com "extremadament vulnerable"
Ara a portada
Publicat el 28 de juny de 2016 a les 18:30
Et pot interessar
-
Cultura i mitjans Tot el que has de saber per assistir de públic al nou programa de Buenafuente a Terrassa
-
Cultura i mitjans Horaris i escenaris dels concerts de la Festa Major de Terrassa 2025
-
Cultura i mitjans Improvisació, rock i música clàssica arriben a la Factoria Cultural de Terrassa
-
Cultura i mitjans Es manté el Pícnic Jazz de Terrassa malgrat les previsions de pluja