La Cambra participa en set nous projectes de mobilitat i formació

Promoguts per la Unió Europea, els cursos tenen una durada prevista de dos anys

Publicat el 20 de novembre de 2013 a les 11:46
La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa participarà en un total de 7 nous projectes promoguts per la Unió Europea que es circumscriuen en els àmbits de la mobilitat i les pràctiques internacionals i de la formació empresarial. L’experiència, participació activa i representativitat de la Cambra de Terrassa en diferents projectes, iniciatives i plataformes europees vinculades a les pràctiques professionals, la formació professional i la gestió directiva i empresarial han estat el motiu pel qual la institució terrassenca ha estat elegida per participar en aquests nous projectes que estaran en funcionament el desembre de 2013. Amb aquests, sumen un total de 17 projectes europeus que compten amb la implicació i participació activa de la Cambra.
 
Tots els nous projectes europeus tenen una durada prevista de dos anys (excepte un que durarà tres anys) i cada un d’ells està liderat per un dels socis europeus implicats en cada projecte.
 
Mobilitat i pràctiques internacionals
En l’àmbit de les pràctiques en empreses i les pràctiques internacionals de formació professional, la Cambra s’incorpora a tres nous projectes europeus que tenen com a objectiu assegurar la millora del sistema de pràctiques per facilitar la integració d’alumnes de FP a les empreses i l’adequació dels perfils professionals a les necessitats reals del mercat. El lideratge de la Cambra en el projecte Q-Placements per a la mobilitat i la gestió de les pràctiques internacionals de FP, explica la implicació de la institució terrassenca en el projecte de consolidar aquest objectiu en les tres nous programes següents:
 
IMOVE. Té com a objectiu desenvolupar fórmules que permetin la continuïtat dels projectes que s’han iniciat en l’àmbit de la mobilitat internacional independentment de la finalització del seu finançament. Configurat per diferents xarxes que donen suport a la mobilitat internacional, l’IMOVE es proposa establir sistemes de suport durables per al finançament de xarxes de pràctiques internacionals. Lidera el projecte un soci d’Itàlia, la Regió Emilia-Romagna.
 
DUAL VET. Té com a objectiu transferir el coneixement d’Alemanya i Àustria en l’àmbit de la formació professional dual i desenvolupar un sistema que transfereixi aquest model d’èxit amb la implicació dels dos països promotors en com assessorar a les empreses que participen en la formació dual. Lidera el projecte un dels socis d’Espanya en aquest projecte, la Cambra de Comerç de Saragossa.
 
VET-Enterprise. Té com a objectiu transferir els coneixements i el mètode desenvolupats en el programa Q-Placements, liderat per la Cambra de Terrassa, a la resta d’organitzacions implicades en la mobilitat i les pràctiques de formació professional. Lidera el projecte un soci de Letònia, concretament la Cambra de Comerç i Indústria de Letònia.
 
Formació innovadora
En l’àmbit de la formació, els nous projectes europeus als quals s’incorpora la Cambra de Terrassa tenen com a finalitat aprofundir en els millors models formatius en diferents sectors empresarials. Aquesta participació activa de la Cambra permetrà a la institució terrassenca importar els models de formació més innovadors i aplicar-los a Catalunya. Els nous projectes europeus en aquest àmbit són els 
següents:
 
EGREJOB. Té com a objectiu definir els perfils competencials i les noves professions que demanda el mercat en l’àmbit del medi ambient, el que permetrà dissenyar la formació dels green jobs d’acord amb les necessitats reals del nou sector professional emergent. Lidera el projecte un soci d’Itàlia, la Regió Toscana.
 
RESPONS. Té com a objectiu definir els continguts formatius i curriculars en l’àmbit de la gestió orientats a professionals de l’hostaleria, especialment vinculats a bars, restaurants i hotels. Lidera el projecte un soci de Bulgària, la Cambra de Comerç de Dobrich.
 
COFFE. Té com a objectiu desenvolupar un joc d’empresa per ser utilitzat com a material formatiu, a partir d’un treball de detecció de competències transversals en els diferents àmbits de gestió d’una empresa. Lidera el projecte un soci de Polònia, la Universitat de Lublin.
 
GRASP. Té com a objectiu desenvolupar continguts formatius en matèria d’eficiència energètica i el desenvolupament d’una plataforma online, marketplace i e-procurement de tecnologies en eficiència energètica i green technologies al mediterrani. Lidera el projecte un soci de Grècia, la Universitat de Patras.