“Per sobre de tot, hem volgut primar la qualitat en les imatges i que hi apareguessin fotografies amb història”

El Club Egara publica un llibre dels seus orígens fins a l'actualitat per celebrar el seu 75è aniversari

Publicat el 17 de juny de 2011 a les 16:54
“Vam creure que era millor fer un llibre que no pas una exposició. Una exposició és com un castell de focs: molt bonic i espectacular, però quan s'acaba no queda res; es desmonta tot, i tot va a terra. Un llibre es guarda, es llegeix, i en pots gaudir junt amb el teu fill o el teu nét. Roman per sempre.” Sentiment i amor per un club. Jordi Dinarès i els qui l'acompanyaven van utilitzar aquestes dues paraules en diverses ocasions a l'hora de presentar el llibre Club Egara 1935-2010. 75 anys de hockey en imatges, que l'entitat ha elaborat per celebrar els seus tres quarts de segle de vida.

Els autors de la publicació, sota la coordinació de Dinarès, han estat el periodista esportiu i antic redactor de l'Aterrassa.cat Ferran Martínez -encarregat de l'edició i redacció de textos-, el fotògraf Alfredo Ferrer i la dissenyadora gràfica Marta Ortí, que han comptat, en aquesta tasca, “amb l'ajuda inestimable de Francesc Llongueras, font importantíssima d'informació i documentació”.

Dinarès explica que han estat quatre anys de treballar-hi moltes hores, “recollint i arxivant documentació, recopilant imatges i buscant aquelles de què no disposàvem al club demanant la col·laboració de mitjans de comunicació comarcals i nacionals”. Finalment, el llibre és avui una realitat, per explicar com “en un dia de l'any 1935, Jacint Badiella posà els ciments del que avui és el nostre Club Egara”.

Precisament, un dels assistents a la presentació de la publicació ahir a la tarda, junt amb el president del Club, Pere Marcet, i el de la secció d'hoquei, Martí Llovera, va ser Xavi Salvatella, besnét de Badiella i fortament vinculat a l'entitat egarenca, autor de l'epíleg de la publicació. “Aquest és el llibre que hauria volgut tenir fa molts anys qualsevol persona que estima aquest club. Parla d'uns èxits esportius i socials assolits per l'entitat, dels orígens d'un gran club, però sobretot, parla d'una idea, de l'esforç d'unes quantes persones per tirar endavant un projecte que va esdevenir una realitat que ara es diu Club Egara”.

Segons Dinarès, ja a l'any 1935, en una crònica esportiva, es parla de Cinto Badiella i “hi surt en diverses ocasions la paraula 'innovació', que ara està tan en voga. Badiella, doncs, ja tenia les idees molt clares, sabia perfectament què volia. No el va aturar res, malgrat les dificultats, inicialment, a recer de l'Harmonia Futbol Club/ sección Hockey”, i els trasllats a diferents camps per entrenar, que els va portar al Pla de Bonaire, al carrer de Colom -on actualment s'hi ubica La Farinera- i fins i tot a Rubí. “És aquest mateix esperit, el dels fundadors, el que, ara, ens ajuda a tirar endavant”.