Álex Rodríguez substitueix Turmo a l'Ajuntament

El ple de gener serà el darrer en el que participi el polític que fa més temps que està a la sala de plens de Terrassa

Álex Rodríguez i Gabriel Turmo
Álex Rodríguez i Gabriel Turmo | J.M.O.
J.M.O.
22 de gener del 2016
Actualitzat el 24 de gener a les 19:19h

Gabriel Turmo plega. Avui, a les 11.49, ha presentat a l'Ajuntament la seva renúncia al càrrec de regidor, després de 21 anys, i Àlex Rodríguez en serà el substitut. Motius de salut en són la causa. El ple de gener serà l'últim en el que participi. El líder dels populars ja havia dit que plegaria a mitja legislatura, però els esdeveniments s'han precipitat al patir un ictus.

Les eleccions municipals li van anar malament al PP. En un primer moment, i encara en calent, Turmo va assumir totes les culpes i es va posar a disposició de partit. Ja en frec, ha explicat aquest divendres, i analitzada la situació, es va entendre que la pèrdua de tres regidors era més un càstig  general al PP que no una pena a un mal treball fet a Terrassa i al projecte egarenc. Per aquesta raó, Turmo va romandre com a regidor tot apuntant que era de manera provisional i més o menys per un any i mig, fins a juliol o setembre de 2016. 

Però va arribar l'ictus, un moment dur, on ho va passar malament. Els metges li van recomanar que es prengués les coses amb més calma, que evités les situacions d'estrés, i un del llocs on hi havia més tensió era en els debats polítics. El regidor -fins el ple ho continua sent- va decidir avançar la retirada de la primera línia, tot i que es mantindrà en un segon terme. Turmo reconeix que la vida li ha donat una segona oportunitat i vol aprofitar-la.