El Cercle de lectors, al Cau Ple de Lletres

cultura

Publicat el 30 de juny de 2009 a les 16:05
La que de ben segur és la llibreria més coneguda de Terrassa ha encetat aquest dijous a la tarda una nova iniciativa, i ho ha fet al seu local del carrer Cremat, amb una festa.

El Cau Ple de Lletres, pertanyent des de fa unes setmanes a la cadena d’establiments especialitzats Bertrand, apropa el Cercle de Lectors a tots els seus socis i també, en general, a tota la  ciutadania.

Terrassa ha estat pionera. La cadena Bertrand ha escollit la capital del Vallès Occidnetal per iniciar la seva presència a Catalunya, encara que ja s’ha provat la fórmula amb èxit a d’altres indrets de la península. La proposta entra pel municipi egarenc però molt aviat arribarà també a Barcelona.

Un punt de venda
La històrica i emblemàtica llibreria El Cau Ple de Lletres, en ple centre històric, ha inaugurat aquest dijous un espai d’atenció especial als socis del Cercle de Lectors.

En aquesta zona de l’establiment, les persones vinculades a ell trobaran un punt de venda on podran adquirir directament tots els productes dels segells Cercle de Lectors/ Círculo de Lectores i Galàxia-Gutenberg.

Amb aquesta nova oferta, els socis gaudiran de l’oportunitat de veure “in situ”, tocar i remenar, obrir i comparar els llibres que se’ls posen a l’abast, aconseguint així una informació molt més fidedigna del producte de la que es té si s’empra només el catàleg.

Però aquest espai específic del Cau Ple de Lletres funcionarà alhora com un lloc de captació de nous socis de Terrassa i també de la comarca. Com diuen els responsables de l’establiment, s’amplien les ofertes, però es manté la tradició del que ha estat sempre la llibreria.

Una empresa referent
Cercle de Lectors és empresa de referència en el món del llibre i la lectura. Va Ser creat el 1962 per Reinhard Mohn, president del grup alemany Bertelsmann i Pere Quintana, fundador de l’editorial Vergara.

El 1989 neix Cercle de Lectors, la versió del club en català. Són més de 50.000 els seus socis i s’ha transformat en una eina de difusió de la cultura i la llengua del Principat.

L’empresa ha estat plataforma de llançament per a molts joves autors que després han esdevingut grans èxits editorials, com Javier Voltes, Carlos Ruiz Zafón, José Carlos Somoza o Albert Sánchez Piñol.

El Cercle de Lectors no només difon cultura, sinó que també en genera, amb la col·laboració de grans autors de la literatura mundial.