Sàmper torna a Terrassa

Ballart ha demanat col·laboració de la Generalitat en el progrés econòmic i industrial de la ciutat

El conseller Miquel Sàmper durant la visita a Terrassa.
El conseller Miquel Sàmper durant la visita a Terrassa. | Rafel Casanova (BCF)
Redacció
13 de setembre de 2024, 17:56
Actualitzat: 17:56h

L'exregidor i ara conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper, ha tornat aquest divendres a Terrassa en el marc d'una visita territorial al Vallès Occidental. A la trobada a l'Ajuntament egarenc, l'alcalde Jordi Ballart ha reclamat al nou Govern la necessitat que la ciutat sigui tinguda en compte en les polítiques d'empresa i indústria de la Generalitat de Catalunya, com a actor de referència en creixement econòmic de Catalunya.

Per Ballart, "Terrassa té un gran potencial gràcies a la seva situació geoestratègica i a la capacitat de desenvolupar nous sectors industrials, amb més de 800.000 m 2 de sòl industrial disponible, i volem que aquesta capacitat sigui reconeguda per consolidar el lideratge de Terrassa en la segona corona de l'àrea metropolitana i com a porta d'entrada a la Catalunya Central. Durant la reunió, s'ha posat sobre la taula la necessitat d'incloure Terrassa en el portfoli estratègic de Catalunya per atraure noves inversions i projectes empresarials.

Per la seva part, el conseller Sàmper s'ha mostrat receptiu a les demandes de la ciutat i ha assegurat que estudiarà les diferents propostes per trobar vies de col·laboració que permetin consolidar Terrassa com una de les ciutats capdavanteres en l'àmbit empresarial de Catalunya.

El Palau Firal a Terrassa, sobre la taula

Des de Terrassa es demana una major col·laboració amb ACCIÓ per tal de posicionar la ciutat com un referent en tecnologia 4.0 i en la sostenibilitat industrial. També s'ha destacat la importància de dotar de recursos a la ciutat per accelerar la seva transformació cap a una economia més digital i sostenible.

Un altre punt clau de la trobada ha estat la sol·licitud de suport per al desplegament de projectes industrials i empresarials en els polígons d'activitat econòmica de la ciutat, especialment en zones com el futur polígon de Palau Sud-Can Guitard o Bellots 2. Aquestes àrees permetran a Terrassa acollir grans empreses i activitats logístiques, reforçant així la seva capacitat per generar ocupació i riquesa.

A més, l'alcalde Ballart ha demanat ajuts específics per a la construcció d'un Palau Firal a Terrassa, un projecte que esdevindria un impuls per al turisme de negocis i la projecció nacional i internacional de la ciutat. "Terrassa necessita un compromís ferm per part de la Generalitat per continuar el seu progrés industrial i econòmic. És crucial que les nostres empreses rebin suport per avançar en la digitalització, la sostenibilitat i la competitivitat, i que tinguem els recursos necessaris per generar noves oportunitats de creixement", ha manifestat l'alcalde.