L'esdeveniment, creat per la Fundació Alícia de Món Sant Benet amb l'objectiu de difondre bons hàbits alimentaris a través de la pràctica d'una cuina saludable, fàcil i divertida, fa un salt endavant amb la incorporació al projecte de la Diputació de Barcelona. Aquesta participació permetrà aprofundir en la presència de col·lectius vinculats a la gastronomia, l'alimentació i la producció agroalimentària en l'àmbit de les comarques de Barcelona.
Durant el cap de setmana de la festa, Món Sant Benet es convertirà en l'aparador per donar a conèixer iniciatives sobre productes turístics, gastronòmics i agroalimentaris de les comarques de Barcelona entre els seus visitants. L'any passat, més de 4.000 persones van gaudir de les activitats desenvolupades a l'entorn d'Alícia't.

L'Alicia't torna del 30 d'abril a l'1 de maig. Foto: Fundació Alícia
Novetats com l'"Aula dels Sabors "Barcelona és Molt+", espai de tast amb productes gastronòmics singulars de les comarques de Barcelona, així com les demostracions dels col·lectius de cuina i restauració d'aquest àmbit territorial, se sumaran als showcooking amb productes locals i a l'oferta de tallers creatius, tallers amb solucions per a necessitats alimentàries específiques i tallers monogràfics de la Fundació Alícia.
La programació preveu també una proposta específica de tallers per a la mainada pensada perquè, a través del joc i d'una manera pràctica i divertida, els més petits descobreixin la importància d'una bona alimentació i com adquirir uns bons hàbits alimentaris.
Alícia't comptarà també amb la participació de personalitats i establiments rellevants del panorama gastronòmic del país que aprofitaran la festa per presentar els seus darrers treballs, com és el cas del Celler de Can Roca, que donarà a conèixer el Rocook, un projecte de cuina al buit que ha desenvolupat amb la col·laboració de la Fundació Alícia.
També està previst un showcooking de cuina d'avantguarda i mediterrània, a càrrec dels cuiners dels restaurant barceloní Disfrutar, al capdavant dels quals hi ha els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, formats a El Bulli.

L'Alicia't té activitats per a tots els públics. Foto: Fundació Alícia
L'espai de la plaça de Sant Benet serà un niu d'activitats de lleure per a tots els públics que mantindrà la seva aposta pel públic infantil amb espectacles i activitats pensades perquè puguin gaudir de tots els elements de la festa.
Món Sant Benet acollirà un gran mercat amb la participació dels productors i elaboradors de productes alimentaris de qualitat de la Xarxa Productes de la Terra que impulsa la Diputació de Barcelona a través dels Consells Comarcals, als quals s'hi afegiran entitats, gremis i associacions que gestionen productes turístics i gastronòmics d'aquest territori.
Any Internacional dels Llegums
Durant tot el cap de setmana també tindran lloc diversos tastos populars de llegums per tal de donar a conèixer entre els visitants les varietats que es conreen a les comarques barcelonines.
La proposta s'emmarca dins l'Any Internacional dels Llegums que ha estat decretat per la FAO, l'Organització per a l'Alimentació i Agricultura de les Nacions Unides amb l'objectiu de sensibilitzar durant aquest 2016 sobre els avantatges nutricionals dels llegums com a part d'una producció d'aliments sostenible i com a base de la seguretat alimentària mundial.
[youtubesensepubli]49WJ68KMzRQ[/youtubesensepubli]

L'Alicia't se celebra a Món Sant Benet. Foto: Fundació Alícia