El Cercle d'Economia de Barcelona presentarà aquest dimarts a les set de la tarda la publicació "A l'empresa en català. Manual per a unes bones pràctiques lingüístiques a l'empresa" impulsada per la Plataforma per la Llengua i la Fundació Vincle. En l'acte hi participarà la Fundació Cecot Persona i Treball.
La patronal Cecot sempre ha estat una organització pionera en el foment de la RSE entre l'empresariat associat. Anna Delclòs, directora de la Fundació Cecot Persona i Treball, comenta que "l'ús de les llengües locals és un criteri de RSE, com a senyal de compromís de l'empresa per a l'entorn on s'estableix i on opera; i és una mostra de respecte cap als drets lingüístics dels consumidors, a més de comportar el compliment de la legislació en aquesta matèria".
Delclòs considera que "la retolació, l'atenció oral o escrita, l'etiquetatge, instruccions d'ús, etc... en català és, actualment, un tret diferencial que augmenta la qualitat dels serveis, ja que permet atendre amb proximitat la clientela catalanoparlant. De fet, la llengua catalana és la llengua vehicular d'uns 10 milions de persones; una comunitat lingüística amb 10 milions de compradors potencials a tenir en compte".
Junt amb la Fundació Cecot Persona i Treball, l'acte compta amb la presència del conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Mena, l'ex-president del Parlament de Catalunya, Joan Rigol, i representants del Consell General de Cambres de Catalunya, la Confederació del Comerç de Catalunya i la Fundació Vincle.
Per la seva banda, les empreses Galetes Trias, Embotits La Selva, Racc i Moritz presentaran les bones pràctiques lingüístiques que desenvolupen.