Entitats ecologistes demanen «mantenir viu» el cim de la Mola

Deixar obert el menjador com a refugi, nous lavabos o que els animals facin tasques de gestió forestal, entre les propostes

El cim de la Mola
El cim de la Mola | Cedida
Nació
19 de gener de 2024, 14:10
Actualitzat: 16:28h
Entitas ecologistes del Vallès, amb ADENC i Ecologistes de Catalunya, han reclamat "mantenir viu" el monestir del cim de la Mola, després de la imminent clausura del restaurant. El col·lectiu demana que es deixi obert l'espai de menjador com a refugi d'excursionistes, un cop s'hagin fet les tasques de condicionament previstes per la Diputació de Barcelona, així com a habilitar un servei de lavabo que substitueixi els sanitaris de l'edifici.

Pel que fa als animals, les entitats proposen que les mules i l'ase que fins ara duien les matèries primeres fins al restaurant es reubiquin en un altre espai del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i que facin tasques de gestió forestal.

També insten la Diputació a treballar per vincular el patrimoni històric amb el Camí dels Monjos, per tal de valorar el patrimoni arquitectònic i el natural.

El tancament del restaurant suposarà l'acomiadament de més de 15 persones, amb la qual cosa també sol·liciten a l'Ajuntament de Matadepera que s'incloguin als seus programes de reinserció laboral.

Les entitats, que demanaven el tancament del restaurant per l'impacte que suposava sobre l'entorn, lamenten que la Diputació hagi esperat fins l'últim moment per presentar la seva alternativa: "Fa temps que se sabia que la concessió acabava el gener del 2024, i creiem que es podria haver començat a treballar el Pla Director dos anys abans", conclouen en el seu comunicat.

Aquest dissabte, s'ha convocat una manifestació per reclamar la continuïtat del restaurant, després que aquest dimecres s'entreguessin més de 14.000 signatures amb aquest objectiu.
Arxivat a