Convocada una manifestació a la Mola per evitar el tancament del restaurant

"Porteu pancartes. Mirarem de fer xivarri a veure si ho senten molt fort", ha sol·licitat la família propietària a través de les xarxes socials

Pujada a la Mola amb una cadira adaptada
Pujada a la Mola amb una cadira adaptada | Prodis
Nació
10 de gener de 2024, 13:03
Actualitzat: 13:17h
Convocada una concentració a la Mola el pròxim 20 de gener a les 12 h del migdia perevitar el tancament del restaurant del Monestir. I és que aquell mateix dia, coincidint amb la finalització de la concessió actual, està prevista la clausura definitiva de l'espai gestionat per la família Gimferrer des de fa prop de 60 anys.

L'objectiu de la manifestació és protestar contra la decisió de la Diputació de Barcelona que es manté ferma en la seva idea de repensar el model d'equipament que gestiona l'activitat de restauració al cim més alt del parc natural de Sant Llorenç del Munt. "Porteu pancartes. Mirarem de fer xivarri a veure si ho senten molt fort", han manifestat els Gimferrer des de les xarxes socials.

Cal recordar que el pròxim 17 de gener, els gestors lliuraran una nova tongada de signatures de suport a l'Ajuntament de Matadepera per mantenir la gestió del restaurant abans de portar-les també a la seu de la Diputació de Barcelona com a gest simbòlic del suport popular contra el tancament.

 

Reconeixements a la sostenibilitat

Per aquells que no el coneguin, el restaurant La Mola és molt més que un establiment de restauració. És un lloc emblemàtic al bell mig del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac on la sostenibilitat és la seva premissa. L'única manera d'accedir al cim és a peu. No es pot accedir amb cap vehicle motoritzat de manera que els responsables del restaurant han de pujar i baixar tot el material caminant. 

I com ho fan? Doncs amb mules. Tots els aliments que es consumeixen, estan transportats per uns animals que fan el recorregut carregats per tenir un plat a taula. Alhora, també s'encarreguen de baixar els residus que genera el restaurant però també totes les persones que pugen així com els residus de la fossa sèptica dels lavabos. 

Tot plegat, els ha comportat obtenir diversos reconeixements a la sostenibilitat i per això consideren que tenen legitimitat per seguir oferint el servei de restauració al parc natural mentre no s'adapten al nou pla director, encara per definir.