
El 22 de maig, el Centre d'Estudis Històrics de Terrassa realitza una jornada sobre "Arxius, Gastronomia i Història" a l'Arxiu Històric de Terrassa i Comarcal del Vallès Occidental (c/ Pantà, núm. 20, baixos). La gastronomia entesa com a coneixement de tot el que té a veure amb la cuina tradicional d’una determinada societat s’ha de considerar i tractar com un bé cultural immaterial i preservar-la per a les futures generacions. Arxivers, historiadors, investigadors i professionals de la cuina poden contribuir a la recuperació de velles tradicions culinàries desaparegudes, redescobrir els productes autòctons i posar-los a l’abast dels consumidors.
Per aquest motiu s'ha organitzat aquesta jornada que té per objectiu: en primer lloc conèixer i posar en comú algunes experiències que es duen a terme a Catalunya a fi i efecte d’apropar-nos a la cultura, la tradició i la història que ens és pròpia, i en segon lloc cercar noves complicitats que permetin un enriquiment comú, tant amb noves recerques que permetin recuperar antics cultígens com amb noves idees que permetin que el talent gastronòmic proposi noves creacions.