Història i gastronomia unides per recuperar tradicions

El Centre d'Estudis Històrics de Terrassa organitza una jornada per redescobrir productes autòctons i rescatar antics cultígens

Publicat el 20 de maig de 2013 a les 19:18
La jornada vol recuperar plats i productes típicament del país Foto: Toni Fages

El 22 de maig, el Centre d'Estudis Històrics de Terrassa realitza una jornada sobre "Arxius, Gastronomia i Història" a l'Arxiu Històric de Terrassa i Comarcal del Vallès Occidental (c/ Pantà, núm. 20, baixos). La gastronomia entesa com a coneixement de tot el que té a veure amb la cuina tradicional d’una determinada societat s’ha de considerar i tractar com un bé cultural immaterial i preservar-la per a les futures generacions. Arxivers, historiadors, investigadors i professionals de la cuina poden contribuir a la recuperació de velles tradicions culinàries desaparegudes, redescobrir els productes autòctons i posar-los a l’abast dels consumidors.

Per aquest motiu s'ha organitzat aquesta jornada que té per objectiu: en primer lloc conèixer i posar en comú algunes experiències que es duen a terme a Catalunya a fi i efecte d’apropar-nos a la cultura, la tradició i la història que ens és pròpia, i en segon lloc cercar noves complicitats que permetin un enriquiment comú, tant amb noves recerques que permetin recuperar antics cultígens com amb noves idees que permetin que el talent gastronòmic proposi noves creacions.

Programa de la jornada