La Cecot demana canvis estructurals per frenar l'atur

La patronal considera que el Govern no està prenent mesures per solucionar el problema

Publicat el 03 de novembre de 2009 a les 19:25
La Cecot lamenta un cop més la pujada de la taxa d’atur. Segons la patronal, les dades del mes d´octubre continuen sense millorar i Catalunya pateix de manera més acusada la crisi ja que la seva composició empresarial està vinculada al sector industrial.

“El desànim continua imperant en el mercat laboral i des de la patronal no es veuen perspectives de millora de l’ocupació, sinó un reajust que durarà encara força mesos”, segons la Cecot, passarà temps fins que la recuperació econòmica generi nous llocs de treball, per tant, la taxa d’ocupació continuarà creixent.

“No veiem que el Govern prengui mesures per solucionar i incidir sobre les causes que fan que tinguem la taxa d’atur més alta d’Europa. S’està reduint la temporalitat passant de temporals a aturats”, afirma David Garrofé, secretari general de la Cecot, “quan es torni a crear ocupació la taxa de temporalitat arribarà a percentatges molt elevats si no fem res”.

“No tot es soluciona amb diners o contra pressupostos, com està prioritzant actualment el Govern. El sector empresarial demanda posar en marxa les reformes estructurals que necessita el país i transformar i adaptar les bases de competitivitat a una situació i un entorn en constant canvi com el que estem vivint. Cal emprendre les reformes necessàries tant en el marc laboral com en el de generació de més activitat empresarial i creació de riquesa, ajudant a crear més empreses. Si no fem créixer la base empresarial no es reduirà l´atur”, segons Garrofé.

La Cecot creu que ara és moment d’abordar aquests temes i començar a posar calendari. I és que la patronal considera que l'esforç que ara es realitzi, contribuirà de forma determinant a augmentar el potencial de creixement econòmic.

En aquest sentit, Cecot creu que la crisi és també una oportunitat per accelerar, amb un horitzó de mitjà i llarg termini, la millora de la competitivitat del sistema productiu mitjançant les “imprescindibles” reformes estructurals.