
La patronal Cecot s’oposa a la vaga general convocada pels sindicats UGT i CCOO el proper dijous 29 de març perquè considera que només el camí de les reformes i de la homologació de la legislació espanyola en termes internacionals ens pot portar a la recuperació econòmica i a una millor situació d’ocupació. No té sentit no apostar pels canvis en un moment on el context econòmic és tan desfavorable i considera que no és el moment més oportú per dur-la a terme. "Espanya és una raresa en el context de les economies desenvolupades pels seus nivells d’atur, d’absentisme laboral i per la falta de capacitats per modernitzar-se assumint canvis. Recorregut que sindicats i empresaris dels països més desenvolupats de la UE ja han realitzat en els darrers anys. Arribem tard i encara es vol obstaculitzar més", afirma Antoni Abad, president de la patronal catalana Cecot.
A més, en uns moments on la crisi està provocant el tancament d’empreses, la destrucció d’ocupació i la dificultat de reactivar l’activitat, la vaga general del 29 agreujarà encara més la pèrdua de competitivitat del país i tampoc reforçarà la imatge a l’exterior. Seguint el procés de càlcul de la CEOE para la última vaga general, les pèrdues econòmiques generals poden arribar als 3500 milions d’euros en el cas d’un 70% de seguiment i de prop de 5000 milions d’euros si l’aturada fos total.
La Reforma Laboral, que entra a tràmit parlamentari i que obre període per fer esmenes, promoguda pel Govern és un intent de canviar la situació que arrossega el país des d’abans de la crisi. “Les pimes i els autònoms tampoc consideren que la Reforma Laboral estigui pensada per al 98% del teixit productiu del país, però entenem que no es pot continuar sense fer res”, afirma Abad, "s’han d’intentar posar en marxa propostes que ajudin a flexibilitzar el nostre marc laboral que és dels més rígids a nivell europeu, i propostes que ajudin a trobar el camí de la creació d’ocupació". "L’última vaga general no va beneficiar a ningú. Les repercussions econòmiques afecten tant a les empreses, com als treballadors, com al país en general", diu Abad, “O fem coses diferents per obtenir resultats distints o mantenir-nos en l’immobilisme i sense canviar res, acabarà per accentuar encara més la situació límit en la que ens trobem”.