
"És una farsa i no hauria de servir a ningú", contesta amb contundència el xef del restaurant Capritx , Artur Martínez, preguntat per l’opinió que li mereix la llista dels 50 millors restaurants del món que es va conèixer la setmana passada.
La publicació d’aquest rànquing ha generat una forta polèmica entre els cuiners que la critiquen, encapçalats pel basc Martín Berasategui, i els que en són defensors, com José Andrés o Andoni Luís Aduriz, xef de Mugariz, qualificat com el tercer millor restaurant del món.
Artur Martínez en qüestiona l’organització, tant pels membres del jurat com per l’opacitat de les normes que utilitzen. “Pots estar a favor o en contra de les guies convencionals, com la Miuchelin o la Gourmetour, però saps quines pautes tenen per puntuar-te”, apunta. I hi afegeix: “A més, no són tan agosarats per ordenar-los”. Podeu escoltar tota la seva argumentació a la secció de gastronomia de Nació Digital, Un salsassec amb bolets.
A més, el xef del Capritx, és el protagonista d’una entrevista es publicarà demà a l’especial de La Torre del Palau coincidint amb la Fira Modernista de Terrassa.