La millor cuina s'aprèn al Cavall Bernat

Publicat el 22 de gener de 2013 a les 15:25
Melcior Arcarons, Lluís Capdevila, Manel Pérez i José Manuel Jiménez Foto: A.T.

El tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Cohesió i Benestar Social, Manel Pérez, i el regidor d’Ocupació, José Manuel Jiménez, han presentat avui a l’Escola d’Hostaleria Torre Mossèn Homs el conveni de col·Â—laboració que han signat recentment l’empresa municipal Foment de Terrassa, el Patronat Municipal d’Educació, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i el Gremi de Restauració de Terrassa i Comarca. També han intervingut a l’acte el director general de Formació Professional i Inicial del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Melcior Arcarons, i un reprsentant del Gremi d’Hostaleria, Lluís Capdevilal.

L’acord subscrit recentment per les entitats municipals, el govern català i el gremi té per objectiu col—laborar en la millora dels cicles formatius relacionats amb la cuina i la restauració a l’Institut Cavall Bernat. Amb aquest conveni, el Departament d’Ensenyament es compromet a impartir en aquest centre a partir de l’actual curs 2012/13 el cicle formatiu de grau mitjà de Cuina i Gastronomia, amb dues línies; i el de Serveis de restauració, amb una línia, amb un total de 2.000 hores per a cadascun dels cicles. Fins el curs passat només s’impartia el de Cuina i Gastronomia, i només amb una línia.

Atès que aquesta especialitat requereix instal—lacions amb característiques molt específiques, de les quals no disposa l’Institut Cavall Bernat, Foment de Terrassa cedeix l’ús de l’escola d’hostaleria Torre Mossèn Homs per a aquests cicles formatius, mentre que el PAME es compromet a fer-se càrrec del manteniment general de l’edifici. Per la seva banda, el Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca participarà d’una manera activa en la promoció i difusió dels cicles formatius de grau mitjà de Cuina i gastronomia i de Serveis en restauració.