L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha expressat el seu condol per la mort de Juli Soler, l’empresari terrassenc que va dirigir el restaurant El Bulli durant 30 anys, convertint-lo en un dels més coneguts i admirats del món. Ballart ha dit de Soler que ha estat “un exemple de moltes de les qualitats que ha de tenir un bon empresari: capacitat per detectar i potenciar el talent, aposta per la innovació, preocupació pels seus treballadors i humilitat per aprendre dels altres”.
Juli Soler (Terrassa, 1949), es va iniciar al sector amb 13 anys com a ajudant de cambrer i, després de treballar en diferents establiments, l’any 1981 va començar a dirigir el restaurant El Bulli de Cala Montjoi (Roses). Tres anys després va contractar Ferran Adrià i el restaurant va anar guanyant progressivament en qualitat i prestigi, fins que el 1996 va obtenir la seva tercera estrella Michelin i es va convertir en un restaurant de referència a nivell mundial.
El 2011 el Bulli va tancar les seves portes i Soler va passar a dedicar-se a la El Bulli Foundation, que va deixar un any després per problemes de salut. Juntament amb la seva feina com a professional i empresari del sector de la restauració, Soler va destacar per la seva afició musical. Als anys 70 va dirigir dues discoteques i una botiga de discos a Terrassa. Soler va ser distingit al llarg de la seva carrera amb diferents premis i reconeixements, el darrer dels quals va ser el Premi Nacional de Gastronomia, el passat mes de juny.
L'alcalde de Terrassa lamenta la mort de Juli Soler, del Bulli
Ballart destaca les seves qualitats com a empresari innovador
Ara a portada
Publicat el 07 de juliol de 2015 a les 09:13