L'edició més solidària de la Cursa de les Dones de Terrassa

Una bona part dels beneficis de l'activitat seran destinats a l'ONG terrassenca "Ayuda Directa"

Publicat el 16 de juliol de 2015 a les 15:26
L'Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, amb el suport de l'Ajuntament de Terrassa, va presentar dimecres al matí la segona edició de la Cursa de les dones de Terrassa, amb l'al·licient que gran part dels beneficis de l'activitat aniran destinats a l'ONG "Ayuda Directa".

A l'acte van assistir-hi el president de l'Associació Esportiva Mitja Marató, David Otero, el president de l'ONG "Ayuda Directa", Marcial Peralejo, i com a representants de l'Ajuntament, el regidor d'esports, Alfredo Vega, i la regidora de polítiques de gènere, Lluïsa Melgares.

La cursa, que es celebrarà el diumenge 20 de setembre, mantindrà les mateixes característiques que la primera. Un recorregut de 5.000 metres que transcorrerà pels carrers del centre de la ciutat amb una inscripció de 8 euros. El lloc de la sortida i de l'arribada serà el Parc dels Catalans.

David Otero va iniciar el torn de paraula explicant que "la cursa es constitueix en tres pilars: l'esport, les dones i la solidaritat." Segons Otero, "l'objectiu de l'entitat per a la cursa és superar la participació de la primera edició, 1.400 dones,  i arribar a una xifra de 2.000 corredores". Alhora va voler destacar que "Terrassa és una ciutat pionera en la participació femenina en les curses". A més, va aclarir que "malgrat que la temàtica de la cursa sigui femenina, els homes també hi poden participar".

Alfredo Vega, va fer referència a l'activitat com "un esdeveniment esportiu important que està instal·lat al calendari de curses de la ciutat". Vega va voler fer ressò "del caràcter femení reivindicatiu de la cursa". Segons el regidor d'esports, "l’esport és una de les millors eines per incorporar la igualtat en la societat; encara que queda molt camí per recórrer".

Lluïsa Melgares, com a responsable de polítiques de gènere del Consistori, va destacar la desigualtat que existeix respecte a les dones en l'esport,"en una societat patriarca la participació de la dona respecte als homes és molt desigual. La dona també té dret a realitzar una activitat de salut, de realització a través de l’esport". La regidora va concloure el seu discurs destacant l’important paper de la dona en la societat, "la pobresa té nom de dona però el progrés també".

Aquesta segona edició de la Cursa de les dones se solidaritza amb l’ONG terrassenca "Ayuda Directa", el seu president, Marcial Peralejo, va explicar les accions solidàries que realitzen a diversos indrets del món com Haití, Sri Lanka i Guinea Conakry. Com també esl projectes locals que desenvolupen a Terrassa. Peralejo va aclarir com seran destinats els beneficis de la cursa, "en el projecte s'entreguen microcrèdits a les dones de països subdesenvolupats productores d'un propi negoci per impulsar el creixement econòmic i sortir de la pobresa". Finalment, el cap d'"Ayuda Directa", va referir-se al lema de la seva entitat: "Somriu - Sonríe", per dir que vol "una cursa en la qual tothom somrigui".
 

Acte a la seu de l'Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa Foto: AEMMT