L'habitatge social una alternativa per una minoria

Economia

Publicat el 30 de juny de 2009 a les 17:39
Les empreses de la construcció de Terrassa es miren amb cert escepticisme el sector de l’habitatge de protecció oficial. Hi ha qui té clar que no hi volen entrar, d’altres pensen que tan sols hi ha espai per als més grans i també hi ha empreses que ja s’han posat a treballlar en aquesta línia de negoci o tenen previst fer-ho en breu. Però per sobre de tot hi ha una cosa en la que estan d’acord: malgrat ser una bona opció, no és la solució al problema.
El president del Gremi de la Construcció, Toni Pale,t és dels que pensa que se’n beneficiaran només uns pocs “hi ha empreses que s’han dedicat sempre al sector de l’habitatge social i tenen molta experiència. Ara hi poden entrar més empreses, ens sembla molt bé, però no hi haurà espai per a tothom”.

Més finançament

Segons Palet, s’han de buscar altres mesures “per finançar noves promocions”. I demana que tothom s’hi impliqui per evitar que el sector s’ensorri “si no aconseguim solucionar el tema bancari perquè es pugui finançar l’obra nova no es pot garantir la viabiliat de les empreses”. Per sortir de la crisi també considera clau que baixin els tipus d’interès.
Des de Fincas Catalanas, Litus Gibert es mira l’opció de l’habitatge social a distància: “No hi creiem en la promoció pública”. Tampoc ho veu com una solució Roberto González, d’Ébano Habitatge “el promotor petit és dificil que pugui agafar obra pública, les grans empreses poden oferir preus més ajustats i fins i tot perdre diners si els compensa amb alguna altra promoció”.
En canvi, el Grup Vidal Gomà sí que veu l’habitatge social com una oportunitat que s’ha d’explorar. Tot i això el Director de Negoci, Fran Fernánez, apunta: “l’habitatge protegit pot ser una solució, però no és una bicoca”. Segons Fernández, el preu per metre útil a Terrassa d’un pis social pot ser superior que el preu d’un habitatge lliure en una altra població i pot ser atractiu o no per al client en funció del preu final.n