Avui, dijous 27, és el dia assenyalat perquè els xefs dels restaurants Can Feu de Sabadell, Josep Maria Villagrasa, i d’El Cel de les Oques de Terrassa, Keco Martínez-Anglès, ofereixin el seu menú degustació de tornada.
Tots dos han decidit sumar esforços i i il·lusió per crear demà una cuina a quatre mans al local terrassenc després de que el passat 11 de novembre s’estrenessin amb aquest projecte al restaurant sabadellenc.
Els dos cuiners han elaborat un menú degustació amb aperitius i sis plats ensenya –tres de cada autor- amb productes locals i de temporada com la mongeta del ganxet, el codony o els bolets.
Tots dos són membres del Col·lectiu Cuina Vallès. La iniciativa va sorgir de Keco Martínez-Anglès –llicenciat en dret i finances- i que és cuiner des de 2005 i Villagrasa va agafar el guà, ràpidament. Tots dos reconeixen que van gaudir molt en el menú d’anada el passat dia 11 i confien que la màgia es tornarà a repetir avui.
“Proposem als nostres clients habituals i als que vinguin de nous una innovadora proposta gastronòmica, amb la que gaudiran molt i, com sempre, amb productes d’altíssima qualitat”.
Aquest vespre, a les taules d’El Cel de les Oques, hi haurà uns aperitius sorpresa dels xefs acompanyats del Vermouth Mussons de Sabadell, una beguda elaborada amb vins blancs procedents de les vinyes de la finca municipal de Can Gambús, situada al Parc Agrari de la ciutat i perfumat amb plantes aromàtiques dels boscos vallesans.
D’entrants, els cuiners proposen un tàrtar de tonyina vermella del Mediterrani amb mango i sèsam i un niu de bolets de temporada amb parmentier de patata trufada i ou poché. De primers hi haurà el suquet de llobarro salvatge i cloïsses amb mongetes del ganxet i una terrina cruixent de garrí amb el seu fons, compota de poma eco i mandarines.
De prepostre, oferiran una infusió de maduixots amb hibisc, vinagre de Mòdena i alfàbrega i un joc de tardor: gelat de codony, moniato confitat, galeta de mantega i xocolata negra. Per beure, compten amb un celler amb Titiana Pinot Noir 2012, Mont-Ferrant Berta Bouzy 2011 Màgnum, Portal del Montsant Brunus 2011 Màgnum, Parxet Cuvée Desert i Mas Ferrant Curial Do Moscato d’Asti. “Hem buscat un celler conjunt amb el que tots dos treballem habitualment i estem molt contents amb els vins i caves que proposem”, afirmen. Tot plegat, el menú costarà 45 euros, IVA inclòs.
Els xefs destaquen que tonen a tenir ganes de “cuinar plegats i fer aquest maridatge especial en el que barregem una bona sintonia entre Terrassa i Sabadell, entre dos cuiners que viuen el respecte a la cuina tradicional des de dos punts de vista diferents, entre un restaurant petit i jove amb 9 anys en actiu i un més gros i veterà amb 44 anys de vida. És una proposta molt il·lusionant”, asseguren.
Segon menú a quatre mans de Villagrasa i Martínez-Anglès
Els dos cuiners han elaborat un menú degustació amb aperitius i sis plats ensenya –tres de cada autor- amb productes locals i de temporada com la mongeta del ganxet, el codony o els bolets
ARA A PORTADA
Publicat el 27 de novembre de 2014 a les 10:08
Et pot interessar
-
Societat Terrassa, les Franqueses i Ripollet, les ciutats metropolitanes amb major descens de criminalitat
-
Societat El Museu de Terrassa presenta el nou catàleg i amplia l'oferta educativa
-
Societat L'Ajuntament aprova les obres per acabar amb les humitats del local sota la plaça de Federico García Lorca
-
Societat L'Ajuntament millorarà l'accessibilitat de cinc encreuaments de Terrassa
-
Societat On refrescar-se a Terrassa? El parc urbà que travessa la ciutat com un riu verd
-
Societat L'Ajuntament netejarà i desbrossarà un tram urbà del torrent Mitger aquesta la tardor