Taller de cuina solidària al Mercat

Comerç Just i l'Escola d'Hostaleria Mossèn Homs han fet un taller de cuina amb productes de Comerç Just. Fins dimarts es poden degustar "menús degustació" amb Cafè Terrassa a diversos restaurants de la ciutat

Publicat el 26 de maig de 2011 a les 18:13
Alternativa 3 ha presentat al Mercat de Sant Pere un taller de cuina amb productes de comerç just, en col·laboració amb l’Escola d’Hostaleria Torre mossèn Homs. Enrique Nilo, cuiner de l’Escola, ha elaborat davant el públic el menú degustació que han ofert durant tot el mes de maig al restaurant de l’Escola.  Han estat quatre els restaurants que, en col·laboració amb Comerç Just, han elaborat un menú degustació on el producte local “Cafè Terrassa” ha tingut un paper destacat.

El cafè, tot un món
Els quatre restaurants que s’han adherit a la proposta d’Alternativa3 són el Bizarre, l’Escola d’Hostaleria Torre Mossèn Homs, Damunt un Cel de Fil i Can Vinyers. Maria Fernandez, de Comerç Just, lamenta: “l’any passat van ser set restaurants. Enguany coincideix amb altres propostes del Gremi d’Hostaleria” i això ha fet que siguin menys els restaurants que participin del “menú solidari”. Assegura que l’any que ve ho faran en una altra època.

La carta
A l’Aula de Cuina, Enrique Nilo (acompanyat de dos estudiants de l’Escola d’Hostaleria) ha elaborat alguns dels plats que ha ofert durant tot el mes de maig a qui voglués degustar els productes de comerç just: croquetes de Quinoa, una interpretació lliure de “l’arrossejat de la Costa Daurada” on evidentment els fideus són de Comerç Just, i de postres, Escuma de Cafè (Cafè Terrassa). També han preparat un còctel a base de licor de cafè i licor de cacau, els dos provinents de Comerç Just.

Al Bizarre també han elaborat un menú a base de cafè, que es pot degustar encara fins el ia 31 d’aquest mes. Tataki de tonyina amb oli de cafè, Salmó fresc macerat en cafè o tiramissú (amb cafè solidari) són alguns dels plats que es poden escollir en aquest establiment.

Difusió
Maria Fernandez valora molt positivament l’experiència que, proposada per Alternativa3, implica diversos establiments de la ciutat. A més, assegura que la relació amb el Gremi d’Hostaleria és molt bona i que sempre han trobat col·laboració.
Els qui vulguin tastar els plats, tenen només fins demà.