Terrassa acollirà unes jornades sobre drets humans per als alumnes de secundària

Quatre activistes protagonitzaran cinc sessions que acostaran les reivindicacions per una vida digna a 400 estudiants

Redacció
30 de setembre de 2024, 18:37
Actualitzat: 18:38h
Aquestes jornades a Terrassa s'emmarquen en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans
Aquestes jornades a Terrassa s'emmarquen en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans | Ajuntament de Terrassa

La lluita pels drets humans arribarà als alumnes de secundària de Terrassa de la mà de quatre activistes implicats en causes socials en diferents àmbits i països del tot el món. L'objectiu de les quatre xerrades que es faran és acostar l'experiència de la lluita als joves i conscienciar a la ciutadania, i especialment a les escoles, sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves reivindicacions.

Aquestes jornades a Terrassa s'emmarquen en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, una iniciativa que porta activistes de l'àmbit dels drets humans d'arreu del món per donar a conèixer la tasca que realitzen als seus llocs d'origen, sovint amb risc de la seva pròpia vida. En total, per assistir a les cinc sessions, s'han inscrit gairebé 800 alumnes de 3r i 4t curs d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) de diferents centres educatius de la ciutat, com l'Escola Sagrat Cor, Salesians, Creixen, Tecnos i Institut Terrassa.

La primera xerrada tindrà lloc a l'Escola Sagrat Cor, el pròxim dimarts 1 d'octubre, a càrrec de la rapera Millaray Collio, que explicarà la seva lluita pel poble maputxe, una nació ameríndia de Xile. A través de les rimes, Collio denuncia les injustícies mediambientals, demana protegir els nens i reclama el retorn de les terres que pertanyen al seu poble.

Les altres quatre xerrades es faran a l'Auditori Terrassa i il·lustraran les lluites de Palestina, el Marroc i Honduras. El dijous 3 d'octubre, Nickie Azzam, creadora del "Palestine Post" i filla de refugiats, parlarà del dret a l'autodeterminació del poble palestí i exposarà les injustícies que es pateixen a Gaza, un territori sotmès a constants bombardejos. En aquesta xerrada es faran dues sessions, una a les 9.30 hores i l'altra a les 12 h.

Divendres, dia 4, a les 9.30 hores, parlarà Zainab Fasiki (Marroc), dibuixant feminista marroquina que dirigeix la residència artística Women Power, que ensenya art i feminisme i encoratja les noies marroquines a desenvolupar-se en l'àmbit artístic. L'objectiu de Fasiki és mostrar al món que les dones poden fer meravelles, igual que els homes, i que tots els gèneres poden conviure en situació de pau i igualtat.

El programa de xerrades acabarà dilluns, dia 7, a les 9.30 h, amb Kelvin Enamorado, d'Hondures. Enamorado pertany a la Warriors Zulu Nation, una organització que utilitza el Hip Hop per empoderar els nens i joves i fer front a la violència en entorns de vulnerabilitat social.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Rosa Boladeras, ha destacat que aquest projecte té la capacitat de connectar amb els joves i ha valorat molt positivament la iniciativa. "Aporta un valor molt gran el fet que siguin les mateixes persones protagonistes els qui parlin. Així, a través de l'experiència en primera persona, aconsegueixen arribar a la consciència de l'alumnat", ha declarat.