Tot el que has de saber sobre les preinscripcions escolars a Terrassa

Començaran el 7 de març i enguany les ràtios a P3 seran de 20 alumnes

16 de febrer del 2022
Passadís d'una escola.
Passadís d'una escola. | Josep M Montaner
El pròxim dilluns 7 de març comencen les preinscripcions escolars per curs 2022-2023. A Terrassa, aquests dies s'estan fent jornades de portes obertes en els diferents centres educatius de la ciutat per facilitar la tria de l'escola a les famílies. 

El calendari i característiques de les portes obertes de les escoles el fixa cada centre al seu criteri, complint en tot cas els condicionants marcats per la Generalitat. Per aquest motiu, les famílies interessades s’han d’adreçar al centre que vulguin conèixer. L’Ajuntament ha recollit aquí tota la informació sobre les portes obertes presencials i virtuals, facilitada pels mateixos centres.

La Generalitat ha establert que el termini de presentació de sol·licituds serà del 7 al 21 de març per a segon cicle d’educació infantil i primària (de P3 a 6è) i del 9 al 21 de març per a l’educació secundària obligatòria (de 1r a 4rt d’ESO). 

La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, ha volgut animar les famílies a conèixer diferents centres de la seva zona i ha recordat que les portes obertes virtuals són una bona manera de fer-ho: “triar escola és una decisió important, jo convidaria les famílies a mirar alguns vídeos, a trucar uns quants centres, a demanar hora, etc". I ha afegit que "en general, la millor escola és la del barri, la que tenim a prop de casa". 

La ciutat ha experimentat una baixada en la natalitat però gràcies a un acord entre l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya, es mantindran tots els centres i línies, reduint la ràtio a 20 infants per classe a P3 i redistribuint així la demanda entre tots els centres.