Aquest dimarts s'ha presentat la Fira Verd-lloc, la Fira d'Alimentació Saludable, se celebrarà a la Sala La Cultural de Bell-lloc el dia 19 de maig. Durant tota la jornada, els assistents podran gaudir d'una marxa popular, un esmorzar saludable, sessions de cuina en directe amb la Fundació Alícia, Sergi de Meià i Teresa Carles, demostracions i degustacions, música en viu i activitats infantils i familiars, tal com ha explicat Carles Palau, alcalde de Bell-lloc.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha destacat la importància de tenir una fira com aquesta que ens parli d'allò que està passant al món en l'actualitat, i que està relacionat amb els canvis en l'alimentació. També creu que serà important per posar en valor els productes de proximitat, perquè no s'han d'anar a buscar a fora. "Nosaltres som territori de productes saludable, i Bell-lloc, en especial que té l'empresa Teresa Carles, és capaç de generar aquesta complicitat", afirma Talarn.
Els objectius de la fira són integrar les tendències i avantguardes entorn de l'alimentació sostenible, els hàbits de consum responsable i les iniciatives territorials de caràcter social; dotar el municipi d'un esdeveniment anual que serveixi de pol d'atracció per als visitants de les comarques de ponent, reforçar el sentiment d'identitat de la ciutadania de Bell-lloc amb una fira que integri tots els agents socials i comercials del municipi i esdevenir un punt de referència de l'alimentació i els hàbits saludables a la demarcació de Lleida.
Segons els organitzadors, el concepte de salut està estretament lligat al benestar i cada cop és més latent la necessitat social de conèixer nous productes, hàbits i iniciatives que tendeixin a un consum responsable, respectuós amb el medi ambient i el propi cos. La regidora d'Educació, Cultura i Turisme de Bell-lloc, ha dit: "reivindiquem el territori, els productes de proximitat, i a la Fira es podrà comprovar".
La fira organitzada per l'Ajuntament de Bell-lloc comptarà amb el suport de la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya, a més de la col·laboració del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, a través del programa d'Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local, Teresa Carles-Flax&Kale, Plusfresc, Horts Calvís, Peixateria Orrit, Aigua Veri, Associació de Celíacs de Catalunya, així com entitats i associacions del municipi.
Bell-lloc presenta la Fira d'alimentació saludable Verd-lloc
La Fira tindrà lloc el 19 de maig i comptarà amb diverses activitats com tallers de cuina i degustacions tenint com a epicentre l'alimentació saludable i sostenible

- Presentació de la Fira Verd-lloc a la Diputació de Lleida -
- Oriol Almacellas
ARA A PORTADA

- Oriol Almacellas Verdés
- Periodista de NacióLleida
Publicat el 14 de maig de 2024 a les 15:23
Actualitzat el 14 de maig de 2024 a les 16:25
Et pot interessar
-
Cultura El Morera i la Panera oferiran sis visites guiades nocturnes aquest estiu
-
Cultura Un hospital de cartró de la Vall Fosca es converteix en galeria d’art
-
Cultura El Parc d’Aigüestortes oferirà visites guiades gratuïtes a l’estiu
-
Cultura «La segregació del Bisbat de Lleida va ser la guspira que va encendre el litigi de Sixena»
-
Cultura Què fer aquest cap de setmana a Ponent: del 30 de maig a l'1 de juny
-
Cultura La carpa de Nilak transformarà Àger en un escenari d’arts en viu