Tàrrega encén els forns per a la 37a Firacóc

La mostra de productes de fleca se celebrarà el 17 i 18 de maig dins la Festa Major amb una vintena d’expositors i novetats com coques sense gluten

  • Les parades de la mostra de Firacóc a Tàrrega -
Publicat el 16 de maig de 2025 a les 11:52

Tàrrega tornarà a convertir-se aquest cap de setmana en capital de la fleca catalana amb la celebració de la Firacóc, que arriba a la 37a edició com a punt de trobada per als amants del cóc i dels productes de forn artesans. El festival tindrà lloc a l’espai MerCAT els dies 17 i 18 de maig i reunirà una vintena de parades amb especialitats que van des de la clàssica coca d’escalivada o arengada fins a receptes creatives amb ingredients actuals.

Més enllà de les coques, el públic podrà tastar i comprar altres delícies de fleca com panadons, pa de pessic, bunyols i propostes sense gluten, gràcies a la incorporació d’un obrador acreditat per l’Associació de Celíacs de Catalunya. Una de les claus de l’èxit del certamen, segons la regidora Núria Robert, és el protagonisme dels productors de proximitat, alguns vinguts de ciutats com Manresa i Vic.

L’alcaldessa, Alba Pijuan, considera la Firacóc un dels actes més esperats de la Festa Major: “Cada any es repeteix el mateix: gairebé tot s’esgota. És un èxit rotund”.

El certamen obrirà dissabte a les 18:00 hores i continuarà fins les 22:30 hores. Diumenge, l’activitat es repartirà en dos trams: de 10:00 a 14:00 h i de 17:00 a 21:30 h. A banda de l’oferta gastronòmica, la fira vol reivindicar la tradició del cóc urgellenc, un producte amb segles d’història vinculat a la cultura popular de la comarca.

Amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida i la Diputació, la Firacóc s’ha consolidat com un referent del sector. Per als forners, és una oportunitat per mostrar el seu ofici, mantenint viva la tradició mentre exploren nous camins amb receptes atrevides. Un maridatge entre herència i creativitat que atrau públic d’arreu.