Orriols expulsa l'alcalde en funcions de Ribera d'Ondara per titllar de «càncer» el moviment LGTBI

La líder d'Aliança Catalana assegura que les paraules d'Albert Puig no responen "al sentir de la formació"

Albert Puig i Sílvia Orriols, líder d'Aliança Catalana
Albert Puig i Sílvia Orriols, líder d'Aliança Catalana | ACN
Redacció
25 de juny del 2024
Actualitzat a les 15:03h

Polèmic comentari homòfob de l'alcalde en funcions de Ribera d'Ondara, a la comarca de la Segarra. Albert Puig, d'Aliança Catalana, ha acusat el col·lectiu LGTBI de ser el càncer de Catalunya.

El batlle culpa textualment el col·lectiu de ser “el càncer més gran del país” i diu que ni ara ni mai no seran benvinguts al poble. A més, els recrimina destrossar la societat. Aquest missatge ha comportat l'expulsió del seu partit en una decisió que ha pres la direcció, encapçalada per Sílvia Orriols, en les darreres hores. 

La líder d'Aliança ha explicat en una publicació a les xarxes socials que les paraules de Puig "no representen el meu sentir ni el del partit". En aquest sentit, Orriols ha demanat a la resta de membres de la direcció del partit que Puig sigui expulsat” i deixi d'utilitzar les sigles d'Aliança Catalana per emetre discursos que contradiuen els objectius fundacionals del partit".

El missatge ha estat publicat a la xarxa X i ha aparegut en resposta a un vídeo que el departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat ha publicat a les xarxes socials, amb motiu de la celebració del dia de l'orgull el proper divendres 28 de juny. El tuit diu textualment “El càncer més gran que té Catalunya, autèntics sectaris, a Ribera d'Ondara ben lluny, no sou benvinguts, ni ara ni en uns mesos, ja està bé de destrossar la societat”.

Albert Puig exerceix el càrrec d´alcalde d'aquest poble d'uns 400 habitants de manera accidental i en funcions. La carambola va començar amb la moció de censura que van presentar contra l'anterior alcalde del PSC, Francesc Sabanés, el 13 de març. Puig ha demanat disculpes pels seus comentaris i lamenta que s'hagin malinterpretat.

Arxivat a