El PSC s'uneix a C's per castellanitzar els senyals de trànsit d'acord amb la llei

El grup municipal socialista vota a favor de la moció del Pla de revisió de la senyalització a Lleida, que fa referència explícita a l'article 56 de la Llei de trànsit que obliga a retolar en castellà

27 de maig del 2016
Actualitzat a les 19:19h
Àngel Ros, amb regidors de C's i PP
Àngel Ros, amb regidors de C's i PP | Àlvar Llobet
El grups municipals del PSC i C's han tornat a fer front comú aquest divendres pel bilingüisme a la ciutat de Lleida. La moció sobre el "Pla de revisió de millora de la senyalització a Lleida" presentada en primera instància per C's ha rebut el suport dels regidors socialistes, que han acordat amb la formació d'Ángeles Ribes un nou text que defensa la retolació dels senyals en castellà en base a l'article 56 de la nova Llei sobre trànsit RDL 6/2015.

Aquest punt, que s'esmenta en els acords de la moció, concreta que "les indicacions escrites de les senyals s'expressaran, almenys, en la llengua espanyola oficial de l'Estat".
 
D'aquesta manera, el govern municipal de Lleida s'ha compromès a tirar endavant aquesta "normativa vigent" tal com ja s'està fent a la ciutat segons es recorda en el punt quart de la moció presentada, que ha rebut també el suport del PP. En total, 14 vots. Majoria simple.
 
El segon tinent d'alcalde, Fèlix Larrosa, ha defensat la postura del seu grup polític amb l'argument de la legalitat. "Hem de complir la llei, i l'hem de respectar tots" ha assegurat el regidor, que també ha posat en valor la millora de la mobilitat per la ciutat que defensa la moció presentada.
 
L'oposició veu la moció com una "trampa" per imposar el bilingüisme
 
El regidor de la Crida per Lleida-CUP, Francesc Gabarrell, ha acusat C's de "fer trampes" en aquesta moció al voler amagar la voluntat d'imposar un model bilingüe a la ciutat.

En aquesta mateixa línia s'ha posicionat el líder d'ERC, Carles Vega, que ha lamentat que el text aprovat pel "tripartit" de PSC, C's i PP només pretengui canviar el model lingüístic de la senyalització de la ciutat. "El català i el castellà no estan al mateix nivell" ha reblat Vega.
 
Per la seva banda, el líder de CiU, Toni Postius, ha asseverat que aquesta moció "vol fer passar bou per bèstia grossa", alhora que ha indicat que es veuen clares les intencions del govern municipal de "perseguir la llengua catalana".

Postius s'ha queixat també del fet que es faci un vincle entre l'idioma de retolació i les deficiències de senyalització a la ciutat tal com va indicar el RACC en un informe.