ERC amenaça d'expulsar els seus regidors de Ribera d'Ondara si pacten amb Aliança Catalana

La formació es desmarca de les negociacions amb la formació d'extrema dreta per fer fora el PSC de l'executiu local

Oriol Junqueras
Oriol Junqueras | Hugo Fernández
16 de gener del 2024
Actualitzat a les 10:17h
Esquerra Republicana de Catalunya podria expulsar del partit els regidors del municipi de Ribera d'Ondara, a la comarca de la Segarra, si finalment pacten un govern amb Aliança Catalana, formació d'extrema dreta.

L'acord s'estaria negociant en les darreres hores amb la intenció de fer fora el PSC del govern local, però la formació que lidera Oriol Junqueras ja ha tancat la porta a un pacte d'aquestes característiques. Els republicans afirmen que "el suposat pacte no existeix" i reiteren que no formaran part "de cap entesa que inclogui la participació de cap formació que empari plantejaments xenòfobs i feixistes".

En el cas que s'arribés a segellar l'acord, ERC apunta que "posaria en marxa els mecanismes interns per depurar responsabilitats entre les persones que vinculades a la llista d'Esquerra Republicana haguessin entrat en cap tipus de negociació amb Aliança Catalana".

El partit invoca els estatuts i la normativa interna del partit per assegurar que aquest pacte constituiria "una falta molt greu que podria desembocar amb la expulsió d'aquells que tinguessin una relació de militància amb el partit".

Una moció contra la "mala gestió" del PSC

Les tres regidories d'Acord Municipal – ERC de Ribera d'Ondara i l'únic regidor d'Aliança Catalana en aquest municipi de la Segarra estan negociant una moció de censura per fer fora a l'actual govern socialista, en minoria amb tres dels set membres del consistori. Així ho van fer públic dilluns al vespre a través de les xarxes socials on van criticar que l'actual govern encapçalat per Francesc Sabanés no té en compte les seves propostes i per això creuen que cal un canvi perquè el municipi "no pot seguir ni un minut més amb aquesta mala gestió". 

Així mateix, asseguren que al govern socialista en minoria se li ha donat tantes oportunitats que ja està "en temps de descompte" i per això i per "respecte als votants i veïns" insten a parlar els quatre regidors que no estan al govern per "prendre'ns seriosament la possibilitat d'arribar a un acord i fer un canvi de govern".