JxCat diu que González no ha comès cap delicte però justifica el cessament per qüestions ètiques

Toni Postius recorda que totes les actuacions de la regidoria d'esports comptaven amb l'aval dels tècnics de la Paeria

Josep Regany
02 de febrer del 2021
Actualitzat a les 20:24h
Toni Postius, primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de Lleida
Toni Postius, primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de Lleida | Àlvar Llobet
Toni Postius, primer tinent d'alcalde de la Paeria de Lleida, ha assegurat que les tres incidències en els contractes de la regidoria d'Esports van complir amb la llei de contractes del Sector Públic i que tots els documents estaven avalats pels tècnics de la Paeria.

D'aquesta manera, el líder de JxCat a la Paeria ha assegurat que Sergio González, el regidor cessat per l'alcalde Miquel Pueyo, no ha comès cap delicte. Tot i això, un segon apartat de l'informe de participació ciutadana elaborat pel Comú de Lleida que va iniciar el procés que ha acabat amb la destitució del regidor feia referència a l’ètica en la contractació d'empreses d'aquests contractes, un fet que Postius ha considerat suficient per apartar l'edil del seu càrrec. 

Davant del cessament del regidor, el grup municipal de JxCat va acceptar el seu pas al costat com a membre del grup municipal, per bé que encara s'està a l'espera de la decisió del mateix González sobre la seva acta de regidor. De moment, el regidor opta per no marxar del consistori i mantenir l'escó al plenari.

Postius ha assegurat que l'estabilitat municipal no es veu afectada amb aquest cessament i ha fet referència al nivell d'autoexigència que es van marcar des del primer dia ERC, JxCat i El Comú.