L’Agència Catalana de l’Aigua inverteix 15 milions d’euros en l’Alt Pirineu i Aran

Impuls d’iniciatives clau per a la millora de la xarxa d’abastament i la gestió del sanejament a la regió

Reunió amb els consells comarcals de la vegueria de l'Alt Pirineu
Reunió amb els consells comarcals de la vegueria de l'Alt Pirineu | Delegació del Govern a l'Alt Pirineu
Redacció
25 de juliol del 2024
Actualitzat a les 11:06h

La Generalitat de Catalunya ha destinat gairebé 15 milions d'euros a l'Alt Pirineu i Aran en els darrers quatre anys per afrontar els reptes associats a la sequera i millorar la infraestructura hídrica de la regió. Aquesta inversió, gestionada per l'Agència Catalana de l’Aigua (ACA), inclou diverses actuacions clau destinades a optimitzar el subministrament d'aigua i garantir la seva disponibilitat en un context de canvi climàtic.

El director de l’ACA, Samuel Reyes, va subratllar la importància de continuar amb les obres en curs, malgrat una certa millora en les reserves d’aigua, que actualment es troben al 35%. 

Entre les principals iniciatives finançades, s'inclouen 4,3 milions d'euros destinats a la millora de les xarxes d’abastament, 8 milions per a projectes de millora de l’eficiència i reparació de fuites, i 1,6 milions per a la construcció de nous pous. Aquestes mesures són part d’un pla més ampli que abasta una inversió total de més de 360 milions d'euros en el territori català.

El delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Josep Castells, ha destacat el recent final de la comissió territorial de la Taula Nacional de l’Aigua, que ha generat 17 noves propostes per a la formulació de polítiques públiques en matèria d’aigua. Castells reafirma que, malgrat les competències compartides amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, el Govern de la Generalitat continua invertint significativament en la gestió de l’aigua a tota Catalunya.

A més, l’ACA actualment compta amb cinc convenis actius per a la millora del sanejament en diversos municipis de la vegueria, incloent Fontanals de Cerdanya, Isona i Conca Dellà, Conca de Dalt, Castell de Mur, i la Seu d’Urgell. Aquestes iniciatives són claus per a garantir un sistema de sanejament adequat i una gestió eficient de l’aigua en una de les regions més vulnerables a l’emergència climàtica.

Arxivat a