El Departament d’Agricultura ha invertit 153.000 euros aquest 2024 per fomentar la comercialització de carn de caça i millorar el seu accés als consumidors a Lleida. Els ajuts s’han dirigit a caçadors i centres de recollida de caça per facilitar el circuit comercial i l’enviament de les captures als establiments de manipulació, on es preparen per a la venda en fresc o en forma d’elaborats com embotits.
A més, alumnes de l’Escola d’Hoteleria de Lleida han participat en una sessió formativa sobre legislació, seguretat alimentària i propietats de la carn de caça. La formació també ha inclòs una demostració culinària amb receptes tradicionals i modernes, a càrrec del xef Sergi Aritzeta, del restaurant El Truc d’Agramunt.
Aquestes accions s’emmarquen en el Pla de valorització de la carn de caça a Catalunya, que busca aprofitar aquest recurs natural renovable per fomentar la bioeconomia local i contribuir al control d’espècies com senglars i cabirols, responsables de danys agrícoles i accidents de trànsit. El projecte també vol preservar l’equilibri dels ecosistemes i impulsar la cultura gastronòmica vinculada al món rural.
El pla inclou dos eixos principals: millorar la recollida i distribució de les peces de caça i dur a terme accions divulgatives per promoure’n el consum a Catalunya.