El Segrià reivindicarà la fruita dolça en una gala al Monestir d’Avinganya

L’acte, organitzat pel Consell Comarcal, forma part de la iniciativa Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i inclou un sopar del xef Joel Castanyé amb productes locals

Publicat el 29 de juliol de 2025 a les 13:59
Actualitzat el 29 de juliol de 2025 a les 14:00

El Consell Comarcal del Segrià ha organitzat una gala per homenatjar la fruita dolça i el conjunt de productors agroalimentaris de la comarca. L’acte, que tindrà lloc el 31 de juliol al Monestir d’Avinganya, a Seròs, vol posar en valor el paper del sector primari i reforçar el vincle entre territori, gastronomia i producte de proximitat.

Amb el nom Segrià, Terra de Bons Productes, la gala forma part del calendari d’activitats de la iniciativa Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025, promoguda per la Generalitat i inclosa dins la campanya 12 mesos, 12 paisatges que impulsa l’Agència Catalana de Turisme. A la demarcació de Lleida, la marca escollida és Gust de Lleida, que busca connectar el món rural amb el gastronòmic i turístic.

La vetllada, concebuda com una mostra del potencial del territori, inclourà un sopar elaborat pel xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, reconegut amb dues estrelles Michelin. El menú incorporarà productes del Segrià, amb especial protagonisme per la fruita dolça, element clau de l’economia comarcal.

L’acte comptarà amb representants institucionals del món local i del sector agroalimentari. Durant la presentació de la gala, el director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Godia, va destacar que iniciatives com aquesta contribueixen a donar visibilitat als productes i als seus elaboradors.

Jordi Verdú, vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, va posar l’accent en la voluntat de reforçar el relat del Gust de Lleida com a marca de territori. I Kleber Esteve, president del Consell Comarcal del Segrià, va reivindicar la necessitat de reconèixer la feina dels pagesos i productors que sustenten la identitat alimentària de la comarca.