Garganelli amb tomàquet fresc i llima

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Publicat el 24 de juliol de 2016 a les 09:06
Garganelli és un tipus de pasta de tub curta, ratllada, en forma de rombe, típic del nord d'Itàlia.
 
La podeu  fer amb qualsevol tipus de pasta que us agradi i és perfecta per prendre a l'estiu o quan faci una mica de calor, ja que a més de fer-se amb anterioritat, fresca està boníssima i apetitosa.
 
 
Ingredients per a 4 persones:
400 gr. de Garganelli
400 gr. de tomàquets vermells carnosos
100 gr. de formatge feta
La ratlladura i el suc de mitja llima
Unes fulles d'alfàbrega morada
Sal, pebre negre
Oli d'oliva verge extra
 
Bulliu la pasta seguint les indicacions del fabricant.
Escorreu-la bé i regueu amb una mica d'oli. Deixeu refredar.
 
Mentre peleu, traieu les llavors i talleu a daus els tomàquets.
Amaniu amb el suc de la llima, una mica de sal, pebre negre i oli.
En una plata de servir a taula barregeu la pasta amb els tomàquets, afegiu l'alfàbrega picada i la ratlladura de llimona.
Poseu per sobre el formatge feta trossejat.
Reserveu a la nevera si es vol menjar fred.
 
NOTA: Es pot emprar el tipus de pasta curta que més us agradi o tingueu a casa.
** Els tomàquets es poden pelar fent-los una incisió en forma de creu a la base, escaldar un minut, refrescar i llevar-los la pell.
** La llima li aporta frescor i la podeu  substituir per llimona.
** Si no teniu alfàbrega morada poseu-la verda
 
Blog de cuina de la dolors