Impulsen el «Placa Challenge», la campanya per retirar les plaques franquistes de Lleida

Les paraules d'Àngel Ros han animat a retirar aquests símbols franquistes

Redacció
08 de març del 2017
Actualitzat a les 12:03h
Imatge d'una placa retirada
Imatge d'una placa retirada | Crida per Lleida
Les paraules d'Àngel Ros sobre les plaques a Lleida, que ha indicat que es poden treure amb una escala i un tornavís, han estat ben rebudes per part de diversos col·lectius i partits, que han mostrat la seva voluntat de retirar aquests 342 símbols que hi ha a la capital del Segrià, la segona de Catalunya amb més plaques després de l'Hospitalet.

En aquest context, les xarxes han impulsat la iniciativa #PlacaChallenge, el repte endegat per Postureig Lleida que consisteix en retirar aquestes petites planxes del jou i les fletxes. Els primers en posar en marxa aquesta iniciativa han estat els regidors de la Crida per Lleida, Pau Juvillà i Francesc Gabarrell, que aquest mateix dimarts han retirat una placa amb una escala i un tornavís tal i com Àngel Ros va indicar que podien fer els propietaris dels blocs o els presidents d'escala.

​"Que truquin a un manyà o que agafin una escala i un tornavís i que la treguin. Que ho faci cadascú", va assegurar el Paer en cap. El col·lectiu "Acaba amb la placa" ja va retirar el passat mes de desembre un total d'onze plaques de la ciutat alhora que ha facilitat un mapa per saber on estan ubicats aquests símbols franquistes.