Pa de pessic de cacau en tassa (microones)

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Publicat el 05 d’agost de 2016 a les 01:48
Actualitzat el 05 d’agost de 2016 a les 01:52
Un esmorzar o un berenar que es fa en poc més de 5 minuts.
És un pa de pessic individual fet al microones.
 
Els seus avantatges: ràpid, net, fàcil, ...
Inconvenients: cal controlar el temps de cocció.
 
Ingredients per a 1 persona:
1 ou
3 c / s de llet
2 c / s d'oli
2 c / s de sucre
2 c / s de cacau
3 c / s de farina 1 c / c de llevat en pols
Una mica de cafè soluble
Una mica de sal
Sucre glas, boletes de colors
 
En una tassa poseu l'ou, bateu-lo amb una forquilla o unes varetes, afegiu els líquids i seguiu batent. Afegiu els sòlids i tornar a batre  fins a quedar sense grumolls.
 
Poseu al microones a potència màxima uns dos minuts. Deixeu reposar un minut més.
Posar sucre glacé en la superfície i boletes de colors si es desitja.
 
NOTA:   Sembla fàcil, oi? De tota manera jo us dono uns quants consells.
** Les cullerades dels sòlids que siguin tirant a rases.
** No omplir més de 2/3 de la tassa ja que al posar-lo al microones la massa puja molt, encara que després baixa.
** La potència del microones influeix en el temps de cocció, en un de 750 W en dos minuts està llest.
** Si es deixa més temps de cocció es corre el risc de que el pa de pessic quedi dur.
** Un cop fet el pa de pessic no deixar-ho fet molt de temps, ja que es pot tornar una mica gomós.
**c / s = cullerada sopera 
** c / c = culleradeta de les de cafè
 
 
Blog de cuina de la dolorss