Cupatges tasta aquesta setmana un vi blanc, dos negres i un cava de les empreses Juvé & Camps, Sangenís Vaqué, Tomàs Cusiné i Ca n'Estella. Els lectors de NacióDigital que també els vulguin tastar poden omplir aquest formulari i participar en el sorteig.
Gregal d'Espiells
Juvé & Camps
DO Penedès
Moscat, gewürztraminer i malvasia
Color groc pàl·lid. Net i brillant
Nas franc i expressiu format per un bouquet d’aromes afruitades, cítriques i florals: mango, litxi, aranja, tarongina, gessamí, amb alguna nota dolcenca, sobre un fons d’herbes aromàtiques.
En boca és fresc, fàcil i agradable. Pas lleuger, acidesa viva i el seu caràcter afruitat i floral el fa molt llaminer.
Dara 2012
Sangenís Vaqué
DOQ Priorat
45% Garnatxa, 45%Carinyena i 10% Merlot
12 mesos en barrica: 50% barrica francesa i 50% barrica americana
No filtrat, ni clarificat.
Color cirera amb ribet grana. Capa mitja alta. Formació d’un llàgrima densa i lenta que tinta la copa.
Bona intensitat en nas, on ens trobem amb aromes defruites del bosc, groselles negres i nabius ben madures, acompanyades de notes de coco, d’espècies dolces com vainilla i canyella i subtils torrats, formant tot plegat un conjunt molt atractiu
En boca és fresc, voluminós i rodó, en un pas que mostra una acidesa equilibrada, certa calidesa i uns tanins ben polits. Carnós, el seu caràcter afruitat amb els tocs d’espècies dolces el fan molt llaminer. Final llarg i persistent.
Finca Comabarra 2011
Tomàs Cusiné
Cabernet sauvignon, garnatxa i sirà.
18 mesos en barriques noves de roure francès.
Color grana amb ribet cardenalici. Capa mitja. Lleugera formació de llàgrima. Net i brillant.
Nas intens que ens ofereix en primer terme aromes torrades suaus que en evolució deixen pas a les aromes de confitura de fruites vermelles i negres, maduixes silvestres, gerds, mores i nabius. Flor de violeta. Notes especiades, pebre, clau d’olor i balsàmiques, de regalèssia mentolada i d’herbes aromàtiques com el romaní.
En boca té una entrada potent, amb un pas de boca lleugerament secant on mostra amplitud, una bona acidesa, tanins lleugerament rugosos i ferma presència de les aromes torrades provinents de la seva criança en bóta. Llarg i persistent.
Rabetllat i Vidal Brut Rosat
Finca Ca n'Estella
DO Cava
Trepat i garnatxa
15 mesos de criança.
Cava de color gerd intens amb reflexos violacis. Carbònic fi i abundant que forma un rosari harmònic i una bona corona.
Aromes de fruites vermelles fresques, groselles, magrana, xarop de maduixa i records de llaminadures amb un més que subtil toc balsàmic.
L’entrada en boca destaca pel seu carbònic present, però ben integrat, que acarona la llengua i mostra una acidesa viva i refrescant, enmig de les omnipresents aromes de les fruites vermelles. Final dolcenc i golós.
TAST i SORTEIG Els vins de la setmana de Cupatges
Aquesta setmana us proposem un vi blanc, dos negres i un cava | Els vins són de les empreses Juvé & Camps, Sangenís Vaqué, Tomàs Cusiné i Ca n'Estella
Ara a portada
-
Successos Accident mortal a la C-13 en un xoc entre dos camions al terme municipal de Lleida Redacció
-
Societat Maribel Pedrol: «El canal d’Urgell no és conegut perquè no l'hem sabut explicar» Àlvar Llobet i Sotelo
-
Societat Croada de la Urbana contra la venda ambulant al Centre Històric de Lleida Àlvar Llobet i Sotelo
-
-
Publicat el 29 de febrer de 2016 a les 17:28
Et pot interessar
-
Societat Les empreses de turisme actiu a Lleida superen els 112 milions d'euros en impacte econòmic
-
Societat El nombre de viatgers allotjats en hotels lleidatans cau un 11,7% al març
-
Societat La compravenda d'habitatges a Lleida augmenta un 16,5% al febrer
-
Societat Lleida floreix amb l’ànima de Sant Jordi