Els càmpings de Lleida creixen un 45% en pernoctacions en 20 anys

Un estudi de la UdL revela que el sector ha modernitzat la seva oferta, amb més places, bungalous i opcions d'ecoturisme, però encara té el repte de captar més turistes internacionals i allargar les estades

Un càmping del Pirineu
Un càmping del Pirineu | ACN
Redacció
22 de gener de 2025, 17:07
Actualitzat: 17:08h

Les pernoctacions en càmpings de la demarcació de Lleida han augmentat un 45% entre 2004 i 2024, segons un estudi de la Càtedra de Turisme d'Interior i Muntanya de la Universitat de Lleida (UdL), presentat aquest dimecres a Fitur, Madrid. Actualment, hi ha 64 càmpings registrats amb una oferta total de 22.908 places, un increment de 4.172 en dues dècades.

La major part dels càmpings es concentren al Pirineu i Aran, mentre que a Ponent només n'hi ha a la Noguera. El nombre de viatgers també ha crescut un 44%, passant de 177.925 el 2004 a 255.788 el 2024, amb una estada mitjana estable d'entre 2,4 i 3,3 dies.

Adaptació i reptes futurs del sector

L'informe destaca la modernització dels càmpings amb bungalous, zones de benestar i opcions d'ecoturisme. Tot i això, només entre un 10% i un 15% dels visitants són turistes internacionals, fet que assenyala com un repte clau per ampliar el mercat estranger i augmentar la durada de les estades.

El Pallars Sobirà lidera l'oferta

El Pallars Sobirà és la comarca amb més càmpings, concentrant 12 establiments i 5.037 places, amb Espot al capdavant. A Ponent, només la Noguera manté oferta de càmpings, mentre que el Segrià, l'Urgell, el Pla d'Urgell, la Segarra i les Garrigues no en tenen.

Capacitat més reduïda respecte a la costa

A Lleida, la capacitat mitjana dels càmpings és de 358 places, molt per sota de les comarques de costa com Girona (890) o Tarragona (1.082). Aquesta menor capacitat respon a un model més adaptat a la natura i l'interior, en contrast amb el turisme massiu de la costa.

L'estudi, elaborat pel professor Jaume Macià, ha estat recolzat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, que ha subratllat la importància del càmping per fomentar un turisme sostenible i diversificat.