Aquestes jornades se celebren durant tots els caps de setmana del mes d’octubre i en aquesta edició hi participaran un total de 12 restaurants de la comarca que, tot i ser la més petita de Catalunya, té les jornades més importants de Catalunya en quant al nombre de menús servits.
En cadascun dels restaurants participants s’ofereixen menús que tenen en el bolet el seu producte principal. L’objectiu de les Jornades segons Jose Antonio Troguet, president del Consell Comarcal és “oferir tant als ribagorçans com als visitants de la comarca una oferta gastronòmica caracteritzada per la gran qualitat dels menús, que ens permet desestacionalitzar el turisme i que ajuden a posar en valor el bolet com a un element vertebrador de la nostra comarca. D’altra banda vull agrair a Pere Tàpias que apadrini les nostres Jornades ja que a més de ser un referent cultural de diverses generacions de catalans, ha estat i és un gran defensor i impulsor de la cuina catalana”.
Paral·lelament a les Jornades, a la comarca també es realitzaran altres activitats. Així, tots els caps de setmana del mes d’octubre es realitzaran itineraris guiats pels senders transhumants de la Ribagorça. També el Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici ha organitzat per a la primera quinzena del mes el Dia Mundial dels Ocells amb diverses activitats a la zona d’influència del Parc.
D’altra banda se celebraran la XII Fira de la Girella al Pont de Suert (23 d’octubre) i la Fira de tots Sants a Vilaller (2 de novembre). També, el Centre d’Interpretació del Romànic de la Vall de Boí ha organitzat “Els Matins dels Romànic” amb visites guiades per les esglésies de la Vall de Boí.
Del 10 al 30 d’octubre també es farà una exposició fotogràfica a Casa Cotori del Pont de Suert de Raquel Paredes.
El Consell Comarcal per la seva part, ha editat uns punts de llibre on apareixen les dates i els restaurants participants. També els assistents a les Jornades entraran al sorteig de dos caps de setmana per a dues persones i un lot de productes agroalimentaris de la comarca.
Jose Antonio Troguet també ha animat a tothom a visitar “la nostra comarca i que gaudeixi de tots els nostres recursos patrimonials, naturals i gastronòmics. En aquesta edició volem arribar als 1700 menús servits”.
Per a més informació sobre les jornades es pot consultar el portal comarcal www.altaribagorça.cat o www.turismealtaribagorca.cat