Tot a punt per la Fira de Sant Ermengol

Publicat el 17 d’octubre de 2007 a les 16:59

La Fira de Sant Ermengol és una de les fires més antigues de Catalunya i  s’ha convertit en punt de trobada de referència dels productors de formatges artesans i els apassionats del formatge d’alta qualitat. Dins l’ampli ventall d’activitats preparades d’aquesta fira de formatges artesans del Pirineu hi destaca el Sopar Guiat de Formatges que tindrà lloc divendres, 19 d’octubre, a les nou de la nit, a l’hotel El Castell de Ciutat conduït pel gastrònom Pep Palau. Durant el sopar es lliurarà el guardó ‘Amic del Formatge’, en reconeixement del treball a l’entorn al formatge artesà realitzat per un restaurador català. Enguany el recollirà personalment Carme Ruscalleda, del restaurant Sant Pau (3 estrelles Michelin) de Sant Pol de Mar.

La Fira de Sant Ermengol es concentra en diversos punts de la ciutat com l’espai de l’aparcament municipal Dr. Peiró amb 2.500 m2 que albergaran les carpes de Fira de Formatges Artesans del Pirineu, la carpa de Qualitat Alimentària, la carpa que acollirà les entitats, els clubs esportius i les associacions, un espai lúdic i la carpa que acollirà l’Aula de Tast, annex a la carpa del formatge, així com un espai multisectorial.

D’altra banda, tota l’avinguda Pau Claris acollirà l’Auto Fira on hi haurà una exposició i venda de vehicles nous, a càrrec dels establiments de la Seu d’Urgell. En l’edició d’enguany s’ha elaborat una imatge pròpia del sector de l’automació. La sala de Sant Domènec albergarà l’espai El Boulevard on hi haurà una mostra de comerç i serveis de la Seu. La plaça dels Oms i els carrers que porten fins a l’aparcament del Dr. Peiró hi haurà instal·lada la Fira d’Artesania amb productes artesans, alimentaris i no alimentaris, on hi destaquen les parades de venda d’embotits de la Seu i comarca. A més, pels carrers del centre de La Seu d’Urgell hi trobarem parades de roba, calçat i complements. Durant els dies de la fira, la plaça Joan Sansa i la zona de bombers s’adequaran com aparcament de vehicles.

La programació de la Fira de Sant Ermengol s'ha presentat avui a càrrec del tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Albert Batalla, i del gastrònom Pep Palau, que ha remarcat les activitats organitzades dins de la 13a edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu. Al respecte, Albert Batalla ha subratllat que “des de l’Ajuntament de La Seu s’estan realitzant tots els esforços perquè la ciutat, a través de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu es converteixi en la capital del formatge. Per la seva part, el gastrònom Pep Palau ha remarcat que l’edició d’enguany de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu ha augmentat el nombre de productors, arribant enguany els 33 formatgers procedents del Pirineu català, aragonès, basc i occità.  Pep Palau també ha explicat que el concurs de formatges, que enguany s’hi presenten més de 100, s’ha establert com a novetat una nova categoria que és la dels formatges singulars.

 

 

Presentació Fira Sant Ermengol Presentació del programa de la Fira de Sant Ermengol.