Un celler del Penedès plantarà una vinya a 1.250 metres d'alçada

Publicat el 04 de juny de 2009 a les 16:21

Emendis ha triat varietats aromàtiques, un tipus de raïm d'origen fred caracteritzat per les seves aromes florals i ha buscat una finca fresca i ben orientada cara al sol que proliferi el conreu. Tant el Gewurztraminer (blanc) com el Cabernet franc (negre) són varietats que broten tard, maduren d'hora i aguanten temperatures extremes.

Segons Lluís Raventós, enòleg del celler Emendis, dues varietats de raïm que adequant el tipus de poda, emparrat, conreu i tasques en el camp es pretén reduir el màxim els riscos ocasionats pel fred per elaborar vins personals 'amb l'ànima pròpia de la Vall d'Aran'.

Per Raventós, és interessant plantar varietat de raïm aromàtiques en aquestes zones, perquè ja s'han plantat en zones més mediterrànies i no han funcionat com s'esperava, per tant, es busquen plantar en zones que s'assembli més en el seu lloc d'origen. 'A Catalunya, una de les zones on es pot disposar d'aquest climes extrems és en els Pirineus', ha dit.

'Un dels grans riscos és el fred d'hivern i de primavera, per tant, es busquen varietats que brotin tard i madurin d'hora i alhora aguantin temperatures extremes en els mesos de mes fred', ha afegit Raventós. L'enòleg del celler Emendis ha explicat que també caldrà adequar els tipus de poda, emparrat, conreu i labors de camp per reduir al màxim els riscos pels ceps.