Lleida lidera la producció de préssec i nectarina

Malgrat la caiguda de la producció, Lleida continua destacant com a principal regió productora de préssec i nectarina a Catalunya

Roda de premsa d'Afrucat
Roda de premsa d'Afrucat | Anna Berga
Redacció
20 de maig del 2024
Actualitzat a les 16:29h

La demarcació de Lleida concentra la major part de la producció de fruita de pinyol, tot i registrar una reducció del 4% respecte a l'any anterior, segons les dades proporcionades per Afrucat i el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

La producció de fruita de Catalunya experimenta una disminució del 4% en la collita de préssec i nectarina, amb una estimació total de 384.840 tones per al 2024, en comparació amb les gairebé 400.000 tones del 2023. Tot i aquesta tendència a la baixa, Lleida continua sent la demarcació que lidera la producció, amb una estimació de 362.360 tones, malgrat una lleugera caiguda d'un 4%.

La sequera ha afectat especialment la varietat de préssec pla, amb una reducció de l'11% en tot el territori. Malgrat això, es preveu una campanya correcta gràcies a la diversitat de calibres i la bona qualitat de la fruita, així com la coincidència favorable del calendari amb la campanya de Múrcia.

Les previsions indiquen que el pic de feina arribarà entre els mesos de juliol i agost, mentre que la normalitat en la floració i el quallat auguren una bona qualitat de fruita, amb nivells òptims de sucre.

Tot i la reducció de la producció, les dades posen de manifest una certa estabilitat després de les gelades i la sequera dels últims anys. Això, juntament amb la diversitat en la mida de la fruita i la no superposició amb altres mercats com el de Múrcia, ofereixen una base competitiva al sector de la fruita lleidatà.